Receptes / Pamatēdieni

Foto: Nathan Dumlao/Unsplash

Gulašs ar žāvētu krūtiņu 0

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • 1 kg jēra gaļas
  • 500 g šampinjonu
  • 1 sīpols
  • 60 g žāvētas krūtiņas
  • pusglāze sausā sarkanvīna
  • 4 ēdamkarotes augu eļļas
  • 1 ēdamkarote apelsīnu sulas
  • 1 tējkarote citrona sulas
  • 150 g skābā krējuma
  • 5 melno piparu graudi
  • 3 krustnagliņas
  • malti melnie pipari
  • lauru lapa

Pagatavošana

  1. Gaļu nomazgā. Garšvielas samaļ un samaisa ar 6 ēdamkarotēm sarkanvīna, eļļu, apelsīnu un citrona sulu. Gaļu liek šajā marinādē un notur 8 stundas ledusskapī.
  2. Izņem gaļu no marinādes. Marinādi izkāš. Sīpolu sasmalcina, krūtiņu sagriež gabaliņos. Sēnes nomazgā un, ja lielas, pārgriež uz pusēm. No žāvējuma patecina taukus, tajos liek gaļu un strauji apcep. Izņem no pannas un liek bļodā.
  3. Katlā apcep sagrieztos sīpolus, pievieno gaļu, sēnes, marinādi, atlikušo vīnu. Liek virsū vāku un sautē 60 minūtes.
  4. Samaisa ar krējumu, pēc garšas pieber sāli un piparus. Pasniedzot uzkaisa smalki sagrieztus zaļos lociņus.
SAISTĪTĀS RECEPTES