Foto-Zigfrīds Dzedulis

Latvijas paviljonā paticis viss 0

Pie izejas no Latvijas paviljona jautāju apmeklētājiem, kam vairāk bijusi pievērsta viņu uzmanība.

Reklāma
Reklāma
Izrādās, gurķus ar tomātiem nedrīkst ēst kopā! 8 produktu kombinācijas, no kurām labāk izvairīties 3
“Gustavo ir bīstams narciss, bet Rutulis un Patrisha tērētas marionetes!” Ainārs Mielavs velta skarbus vārdus radošajiem kolēģiem 2
Kokteilis
Astrologi nosauc 3 zodiaka zīmju pārstāvjus, kuriem ir spēcīga priekšnojauta: viņi jūt, ja tuvojas nepatikšanas
Lasīt citas ziņas

“Mēs atbraucām tālu ceļu no Baikonuras uz Astanu tikai vienā nolūkā – apskatīt šo izstādi,” saka medicīnas māsa Kunldmu Bisengolijeva. “Jau paguvām apmeklēt arī citu valstu paviljonus. Bet jāatzīst – Latvijas paviljonā mums ļoti patika viss. Manam dēlam Kanatam sevišķi tuvas digitālās kameras, ar kuru palīdzību var redzēt, kāda izskatās Latvija, kādas ir jūsu pilsētas, iedzīvotāji, daba.” Kunldmu meita Dana piebilst, ka viņa noteikti centīšoties kādreiz atbraukt uz Latviju, lai paviljonā demonstrēto apskatītu savām acīm.

Arī Eržans Sultanovs un Aigerima Humagamijeva – jauna ģimene no Aktau atzīst, ka divas dienas braukuši uz Astanu, lai apmeklētu izstādi. “Iegājām jūsu paviljonā tāpēc, ka tas ir netālu no centrālās ieejas izstādes teritorijā. Esam priecīgi, ka varējām digitālajos attēlos apskatīt Rīgu, par ko jau mazliet šo to zinājām.”

Zīmoli, kurus arī kazahi pazīst

CITI ŠOBRĪD LASA

No Karagandas apgabala Dolinkas ciemata atbraukusī Flera Nurislamova stāsta, ka Latvijas paviljonā iegriezusies tāpēc, ka strādā muzejā, kas izveidots politiski represēto un Karagandas rūdu raktuvēs nomocītajiem cilvēkiem, kuru vidū bijuši arī simtiem latviešu. “Gribēju tāpēc redzēt, kā šodien Latvijā dzīvo cilvēki un ko esat sasnieguši,” teic viņa. “Vai dziedātāja Anne Ves­ki un Jāks Joala arī ir no Latvijas?”

Jaunāko paaudžu cilvēki lielākoties zina, ka Eiropas kartē ir tāda valsts, daži pat nosauc arī lielākās pilsētas. Vidējās un vecākās paaudzes ļaudis zina vairāk un ir pat bijuši Latvijā. Raimonds Pauls, “Latvijas balzams”, “Dzintars”, šprotes, Laima Vaikule, “Laimas” šokolāde – tie ir populārākie zīmoli, kuri labi pazīstami arī kazahu sabiedrībā.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.