Foto: Pexels

Saldais kartupelis ar kazas sieru: izcila vakariņu recepte izsmalcinātu garšu cienītājiem 0

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Reklāma
Reklāma
“Tu padarīji mana desmitgadīgā dēla dienu neaizmirstamu!” Ādažos kāds svešinieks no sirds iepriecinājis zēnu, kurš nupat nopircis makšķeri
“Es nerunāju latviski!” Tūrists no Šveices, kurš apguvis latviešu valodu, sašutis, ka vairākās kafejnīcās nevar veikt pasūtījumu valsts valodā 158
13 noslēpumi, kas franču sievietēm ikdienā ļauj izskatīties tik satriecoši 11
Lasīt citas ziņas

Ko gan tādu interesantu pagatavot vakariņās, kad visi “tradicionālie” ēdieni ir apnikuši? Vai esi kādreiz pagaršojis saldo kartupeli? Un arī, ja esi – šī ir patiešām izcila recepte patiesiem garšu baudītājiem!

Saldais kartupelis ar kazas sieru

Foto: SHUTTERSTOCK

Sastāvdaļas:

• liels vai 2 nelieli saldie kartupeļi

CITI ŠOBRĪD LASA

• 100 g kazas siera (istabas temperatūrā)

• 2 ēdamkarotes 2% piena

• 60 g žāvētu dzērveņu

• 1 ēdamkarote sasmalcinātu valriekstu

• 1 ēdamkarote medus

• 1 tējkarote sasmalcināta rozmarīna

• ēdamkarote olīveļļas

• sāls, pipari

Pagatavošana:

Nomazgātus kartupeļus ar visu mizu sagriež 1,5 cm biezās ripiņās un liek bļodā. Pievieno olīveļļu, sāli un piparus. Kartupeļus izkārto cepešpannā, kurā ieklāts cepampapīrs. Liek cepties cepeškrāsnī 180 °C 10 minūtes no vienas un 10 minūtes no otras puses (ērtībai izmanto lāpstiņu). Kamēr kartupeļi cepas, ar rokas mikseri vai blenderi sajauc viendabīgā masā pienu, kazas sieru, rozmarīnu, sāli, piparus. Kad kartupeļi gatavi un nedaudz atdzisuši, uz katra kartupeļa liek aptuveni tējkaroti sagatavotās siera masas, dekorē ar dzērvenēm, valriekstiem un medu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.