Siļķu torte ar vafeļu pamatni – neparasts un gards akcents svētku galdam 0

Sastāvdaļas – 6–7 lielās vafeļu plātnes, 200 g sālītas siļķes, 300 g šampinjonu, 2 sīpoli, 300 g burkānu, 200 g majonēzes, 100 g cieta siera, 30 g Parmezāna (pēc vēlmēm), jebkuri zaļumi pēc izvēles.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Kokteilis
No A līdz Ž – ko par tavu personību atklāj tava vārda sākumburts? 11
Lietotas automašīnas, kuras nevajadzētu iegādāties: eksperts norāda uz trim neuzticamiem modeļiem
RAKSTA REDAKTORS
“Viņiem ir advokātu aizmugure, par kādu es pat sapņot nevaru!” Darbavieta nelikumīgi sagrauj Baltkrievijas pilsones gadiem veidoto dzīvi Latvijā 285
Lasīt citas ziņas

Siļķes fileju un vienu sīpolu sasmalcina blenderī.

Otru sīpolu ar sēnēm apcep un sablenderē. Burkānus izvāra un sablenderē. Sieru sarīvē vai sablenderē.

CITI ŠOBRĪD LASA

Veido torti. Uz pirmās vafeles liek siļki ar sīpolu, vienmērīgi izlīdzina pa visu plātni. Pārsmērē ar majonēzi un uzliek otru vafeli.

Virsū liek sasmalcinātas apceptās sēnes, pārsmērē kārtīgi ar majonēzi un uzliek nākamo vafeli.

Uzklāj burkānus, pārsmērē ar majonēzi.

Visas kārtas atkārto vēl vienu vai divas reizes atkarībā no pildījumu daudzuma.

Pēdējo burkānu kārtu, pārsmērētu ar majonēzi, bagātīgi pārkaisa ar sarīvēto sieru. Virsu dekorē ar zaļumiem.

Ļauj tortei pastāvēt ledusskapī vismaz 2–3 stundas, var pat visu nakti. Jo ilgāk pastāvēs torte, jo vieglāk būs to sagriezt.

Labu apetīti!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.