Foto – Shutterstock.com

Sirsniņcepumi – vienkārša un kārdinoša recepte Valentīna dienas iedvesmai 0

Sastāvdaļas

Mīklai:
– 2 glāzes miltu;
– 250 g saldkrējuma sviesta;
– 0,5 tējkarotes sodas, etiķis sodas dzēšanai.

FOTO. Bērnudārzs, par kuru runā visa Latvija – tik grezna Ziemassvētku pasaka, šķiet, citviet nav redzēta
Kokteilis
Tikai šīs četras zodiaka zīmes mirdzēs visu 2026. gadu: kas tās sagaida
Kokteilis
Ziemassvētki – brīnumu laiks, bet daļai zodiaka zīmju pārstāvju tās ir tīrās mocības! Uzzini, kuras zīmes patiesībā necieš šos svētkus
Lasīt citas ziņas

Rotāšanai:
– 3-4 ēdamkarotes cukura;
– 1 tējkarote kanēļa.
– Rotājumam var izmantot dažādus krāsainus cukura garnējumus, kas nopērkami gatavi.

Pagatavošana
Cepumam sirsniņai izmantota parastā smilšu mīkla, no kuras tikpat labi izdodas gredzentiņi un pildīti riekstiņi.

CITI ŠOBRĪD LASA

Miltos liek gabalos sagrieztu mīkstu sviestu, ar rokām sadrupina, dzēš sodu, no mīklas izveido bumbu un uz 15 minūtēm liek vēsā vietā atdzesēt.

Uz veidojamā dēlīša uzber nedaudz miltu, izrullē mīklu 0,5-1 centimetra biezumā un ar cepumu formiņu izspiež sirds formas cepumiņus.

Cepumus izkārto uz pannas, bļodiņā sajauc kanēli un cukuru, pārkaisa katrai sirsniņai.

Cep 180-200С karstumā, līdz cepumi kļūst zeltaini – aptuveni 25-30 minūtes.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.