Vija Beinerte. Intriga Paradīzes dārzā 1

Tajā rītā es pamodos ar skaidru apziņu: ir sācies manas dzīves skaistākais laiks. Tieši gadu vēlāk es sapratu, ka biju kļūdījusies – manas dzīves skaistākais laiks sākas tagad. Tobrīd man bija piecpadsmit gadu. Kopš tā brīža šī sajūta mani ne uz mirkli nav pametusi.
Tāds bija pirmais asociāciju zibsnis, kas mani piemeklēja, kad redaktore paziņoja mums darba uzdevumu ar devīzi “Ceļojums laikā”.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos 25
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 3
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot
Lasīt citas ziņas

Patlaban patiešām ir manas dzīves skaistākais laiks, un arī vieta, kur šobrīd atrodos, ir labākā. Tā ne vienmēr ir saulaina un ērtai dzīvei visvairāk piemērota, tomēr – labākā. Labākā man. Jo ne jau saulītē dīki vaļoties esmu šai pasaulē nākusi. Kaut gan neliegšos, reizēm tas man tīri labi patīk.

Īsāk sakot, saņēmusi uzdevumu, es nevis āvu kājas un kravāju ceļasomu, bet visnotaļ nopietni apsvēru iespēju izslīdēt no laika mašīnas apskāvieniem. Taču drīz vien sapratu, ka šoreiz pat visnopietnākie argumenti netiks ņemti vērā. Un tad zibenīgi sekoja otra asociācija: ja nu patiešām man būtu izdevība uz brīdi pakavēties citā laikā un telpā, es izvēlētos Paradīzes dārzu pirms grēkā krišanas. Laiku, kad cilvēks skaidri dzirdēja Dieva balsi, zināja katras radības vārdu, mācēja sarunāties ar zvēriem un putniem un spēja gaiši skatīt visu lietu kārtību.

CITI ŠOBRĪD LASA

Jā, dzirdēt Dieva vārdu sevī un gaiši skatīt lietu kārtību ārpus sevis es patiešām gribētu. Pie tā tad arī paliksim. Gadījumā, ja neatgriezīšos, zināsiet, kur meklēt.

P.S. Foto tapis pagājušajā vasarā fotogrāfa Aleksa Ribovska un mākslinieces Anitas Kreituses gandrīz vai Paradīzes dārzā.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.