‘Zeppo’ F1 – šķirne, kas strauji attīstās 1

‘Zeppo’ F1 ir samērā jauna, radīta tikai pirms diviem gadiem. Šīs šķirnes augi ļoti strauji attīstās un izaug vidēji 85–90 die­nās, tādēļ to iespējams izmantot gan agrīnai ražai, gan pamatražai, svaigam patēriņam un pārstrādei. Svarīga īpašība ir arī liels sausnas un betaīna (sarkanā pigmenta, kas piešķir bietēm raksturīgu krāsu) daudzums.

Reklāma
Reklāma
Cilvēkstāsts
“Man draudēja publiski, ka mani izkropļos” – saimniecības “Jaunapšenieki” saimniece Agnese par nievām un ļaunumu, ar ko sastopas ikdienā 58
TESTS prātvēderiem: ja zini atbildes uz vismaz 8 jautājumiem, tev ir pārsteidzoši attīstīts intelekts
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas? 32
Lasīt citas ziņas

Šīs šķirnes bietes ir iespējams piedāvāt kā saišķu preci, jo tām ir veselīgas un notu­rīgas lapas. Šī šķirne ir toleranta pret lapu plankumainību, ko izraisa sēne Cercospora beticola. Lapu piestiprināšanās vieta ir pavi­sam neliela, kas piešķir saknei sevišķi pievilcīgu izskatu. Saknes ir apaļas, gludas, izskatīgas arī pēc mazgāšanas, praktiski bez baltiem riņķiem šķērsgriezumā. ‘Zeppo’ F1 var sēt no aprīļa līdz jūnija beigām, kas ļauj veidot ražas konveijeru un piedāvāt viendabīgas kvalitātes produktu ilgāku laiku.

Ukrainā šo hibrīdu izmanto audzēšanai atklātā laukā otrajā apritē un turpmākai uzglabāšanai un pārstrādei. Interesanti, ka šo šķirni ir iespējams audzēt arī ļoti agrīnai ražai pat zem plēves vai agrotīkla segumiem. Dienvidu valstīs no uzdīgšanas līdz saišķu preces novākšanai paiet tikai 45 dienas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Šī šķirne ir piemērota arī otrās ražas ieguvei pēc agri novākta priekšauga – salātiem, spinātiem, redīsiem, sīpollokiem, ļoti agriem kāpostiem –, šādā gadījumā oktobra sākumā novāktas bietes ir iespējams arī ilgstoši uzglabāt.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.