pexels.com/ Ivan Babydov

Kādu gaļu drīkst un nedrīkst dot sunim 15

Suņiem var dot zema tauku satura jēlu gaļu – mājputnu gaļu, liellopu gaļu, teļa gaļu un subproduktus no tiem: aknas, mēli, sirdi, liellopu tesmeni, lūpas un ausis, astes.

Reklāma
Reklāma
“Tu padarīji mana desmitgadīgā dēla dienu neaizmirstamu!” Ādažos kāds svešinieks no sirds iepriecinājis zēnu, kurš nupat nopircis makšķeri
“Es nerunāju latviski!” Tūrists no Šveices, kurš apguvis latviešu valodu, sašutis, ka vairākās kafejnīcās nevar veikt pasūtījumu valsts valodā 45
13 noslēpumi, kas franču sievietēm ikdienā ļauj izskatīties tik satriecoši 11
Lasīt citas ziņas

Taču treknus, garšvielām bagātus, pikantus gaļas produktus sunim dot nedrīkst. Aizliegtie produkti ir trekna cūkgaļa, kā arī desas, desiņas, pelmeni un gatavi gaļas izstrādājumi kopumā. Tie satur daudz tauku, piedevu, garšvielu, konservantu, kas dzīvniekiem var izraisīt alerģisku reakciju.

Tāpat nevajadzētu barot savu suni ar ceptu gaļu. Šāda barība izjauc dzīvnieka kuņģa-zarnu trakta darbību, kas var attīstīties pankreatītā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ir arī iemesls, kāpēc nevajadzētu dot suņiem vistu – tā var izraisīt alerģiju, to var pakāpeniski ieviest uzturā un nedot vistu visu laiku.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.