Foto – Shutterstock

Jaunais ūdens tarifs – attīstības projektu dēļ 8

Attiecībā uz ūdens tarifiem nolemts, ka maksa par kubikmetra dzeramā ūdens sagatavošanu un piegādi, kā arī par izmantotā ūdens novadīšanu uz attīrīšanas iekārtām un tā attīrīšanu kopā būs 2,10 eiro. Attiecīgi maksa par ūdensapgādes pakalpojumu kubikmetru būs 0,93 eiro, bet maksa par kanalizācijas pakalpojumu – 1,17 eiro. Tarifos nav ietverts pievienotās vērtības nodoklis.

Reklāma
Reklāma
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot 9
Lasīt citas ziņas

Arī ūdens tarifu izmaiņas saistītas ar izmaksu palielināšanos, kā arī ar realizētajiem ūdenssaimniecības attīstības projektiem Talsos, Stendē, Lībagu pagasta Mundigciemā un Dižstendē.

Kā intervijā “Talsu vēstīm” izteicās SIA “Talsu ūdens” vadītājs Igors Kude, uzņēmums ir spiests taupīt, lai izdzīvotu. “Uzskatu, ka, ieviešot jauno tarifu, finanšu rādītāji uzreiz būtiski neuzlabosies, jo tarifā nevarēja paredzēt ievērojamu peļņu. Būtu ideāli, ja izdotos sasniegt vienu līdz divu procentu rentabilitāti, taču to varētu plānot no 2016. gada. Jāatzīst, ka šī gada pirmajos mēnešos vēl nav izdevies finanšu rādītājus nodrošināt ar plusa zīmi, tomēr zaudējumi ir mazāki. Cilvēki ūdeni taupa, tāpēc ieņēmumi par pakalpojumu sniegšanu strauji nepalielinās, vienīgā iespēja, kā jau minēju, aktīvi strādāt, sniedzot komercpakalpojumus,” teica I.Kude.

CITI ŠOBRĪD LASA

Iedzīvotājus viņš aicinājis uzņēmumu savlaicīgi informēt par ūdens patēriņa skaitītāja rādījumiem, lai tas varētu aktualizēt datus, stājoties spēkā jaunajam tarifam.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.