Foto – Aija Geida

Trifeles – gards našķis no žāvētiem āboliem 0

Sastāvdaļas
• 100 g žāvētu ābolu
• 75 g žāvētu augļu (dateles, rozīnes, aprikozes)
• 75 g riekstu (mandeles, valrieksti)
• 3–4 ēdamkarotes kokosrieksta eļļas
• 1,5 ēdamkarotes agaves vai kļavu sīrupa
• pusēdamkarote citrona sulas

Reklāma
Reklāma
Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 27
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 5
TV24
“Jāklausās, ka esam šmaukušies.” Par netaisnību un piemaksām tiem pensionāriem, kuri strādājuši padomju laikā 189
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Riekstus smalki samaļ, žāvētos augļus sagriež mazākos gabaliņos. Ābolus samaļ gaļasmašīnā vai blenderī. Tad visas sastāvdaļas liek blenderī, pievieno kokosriekstu eļļu, citrona sulu un agaves vai kļavu sīrupu un kuļ. Ja jaudīgs virtuves kombains, var visas trifelēm paredzētās sastāvdaļas nesasmalcinātas likt traukā – tas bez īpašas piepūles sakuls visu viendabīgā masā. Masu pārliek bļodā un uz stundu ieliek ledusskapī. Pēc tam ar mitrām rokām saveļ mazas bumbiņas. Trifeles var apviļāt samaltu žāvētu ābolu pulverī, kakao pulverī, šokolādes skaidiņās vai pārliet ar šokolādes glazūru.

Trifeles ekonomiskajā variantā var gatavot tikai no žāvētiem āboliem un uz pannas apgrauzdētām sēkliņām, kā saldvielu pievienojot jebkuru saldo sīrupu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.