Foto: Shutterstock

Tu nekad vairs neēdīsi arbūzu citādi: triks ar sāli to padarīs neticami saldu! 0

Vasaras dienās nekas neatsvaidzina tik labi kā sulīgs arbūzs. Taču ik pa laikam gadās, ka iegādātais šķiet mazāk gards par cerēto. Ir pavisam vienkāršs triks, kas padarīs arbūzu saldāku — uz tā nedaudz jāuzkaisa sāli. Par šo “ģeniālo triku” ziņo vairākas vācu izcelsmes atpūtas un kulinārijas lapas .

Reklāma
Reklāma

Kā sāls ietekmē garšu?

Kokteilis
Ikviens iemīlas šajās zodiaka zīmēs: zvaigznes tās dēvē par absolūti burvīgākajām
Gandrīz 400 līķu sadalīšanās stadijā – krematorijā atklāj baisu skatu
Kokteilis
Didrihsone pēc dzimšanas dienas svinībām kādā atpūtas kompleksā piesavinājusies svešu mantu un ar to gozējas kameras priekšā
Lasīt citas ziņas

Sāls izraisa dabīga aromāta pastiprināšanos — tā eļļas un citi aromatiskie savienojumi kļūst izteiktāki, bet arī saldums tiek uztverts spēcīgāk. Tāpēc pat neliela sāls deva padara arbūzu ievērojami saldāku. Līdzīgs efekts darbojas arī citiem augļiem, piemēram, zemenēm, un pat ceptiem kārumiem — tādēļ cepumos bieži pievieno nelielu sāls devu.

Ko darīt?

Sagriež arbūzu, pirms ēšanas tam uzber mazu sāls šķipsniņu.

Pārbaudiet!

CITI ŠOBRĪD LASA

Ja nepieciešams — var papildināt ar vēl nedaudz sāls, taču tikai ļoti uzmanīgi: par daudz sāls var sabojāt saldo garšu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.