
Tu nekad vairs neēdīsi arbūzu citādi: triks ar sāli to padarīs neticami saldu! 0
Vasaras dienās nekas neatsvaidzina tik labi kā sulīgs arbūzs. Taču ik pa laikam gadās, ka iegādātais šķiet mazāk gards par cerēto. Ir pavisam vienkāršs triks, kas padarīs arbūzu saldāku — uz tā nedaudz jāuzkaisa sāli. Par šo “ģeniālo triku” ziņo vairākas vācu izcelsmes atpūtas un kulinārijas lapas .
Kā sāls ietekmē garšu?
Sāls izraisa dabīga aromāta pastiprināšanos — tā eļļas un citi aromatiskie savienojumi kļūst izteiktāki, bet arī saldums tiek uztverts spēcīgāk. Tāpēc pat neliela sāls deva padara arbūzu ievērojami saldāku. Līdzīgs efekts darbojas arī citiem augļiem, piemēram, zemenēm, un pat ceptiem kārumiem — tādēļ cepumos bieži pievieno nelielu sāls devu.
Ko darīt?
Sagriež arbūzu, pirms ēšanas tam uzber mazu sāls šķipsniņu.
Pārbaudiet!
Ja nepieciešams — var papildināt ar vēl nedaudz sāls, taču tikai ļoti uzmanīgi: par daudz sāls var sabojāt saldo garšu.