Foto: Unsplash

Uz ugunskura gatavotas pusdienas talkotājiem: īsta meksikāņu zupa! 0

Pēc labi padarīta darba Lielajā Talkā pienāks laiks atvilkt elpu un atgūt spēkus, nobaudot bļodiņu siltas, spēcinošas zupas. Tādēļ “Mežpils alus” sadarbībā ar restorānu “TEX MEX” piedāvā gardu meksikāņu zupu, kuru iespējams pagatavot arī uz ugunskura. Pie zupas labi garšos načo čipsi vai paštaisīti grauzdiņi.

Reklāma
Reklāma
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ
Kokteilis
15 saderīgākie zodiaka zīmju pāri: viņiem ir pa spēkam radīt ideālu ģimeni
Ķīna un Turcija sagādā Krievijai nepatīkamu “pārsteigumu” 34
Lasīt citas ziņas

Šogad Lielā Talka norisinās uzsvaru liekot uz solo, duo un ģimenes talkām, taču, ņemot vērā valdības pieņemtos ārkārtējā stāvokļa atvieglojumus, kas ļauj pulcēties pasākumā līdz 25 cilvēkiem, tiem, kuri vēlas talkot, paplašinot cilvēku skaitu savās talkās līdz atļautajam, jākontaktējas ar talkas koordinatoriem katrā konkrētajā pašvaldībā. Neaizmirsīsim, ka ir svarīgi rūpēties par savu drošību un 2 metru distance ir joprojām jāievēro.

“Pozole Rojo” meksikāņu zupa

Sastāvdaļas (8 – 10 porcijām):

  • 1,1 kg cūkas kakla karbonāde
  • 400 g burkāni, tīrīti
  • 1 vidēji liels sīpols
  • 100 g augu eļļa
  • 1-2 ķiploka daiviņas
  • čili pipari (pēc garšas)
  • citronzāles kāts
  • 100 g tomātu pasta
  • 2 ēdamkarotes tumšā sojas mērce
  • 400 g tomāti savā sulā
  • 1,5 l ūdens
  • 2,5 ēdamkarotes “Tom kha” pasta
  • 1 ēdamkarote Čipotles čili pasta
  • 250 g saldēta kukurūza
  • 2 ēdamkarotes skābais krējums
  • Sāls
  • Neliels čili pipars
  • Šķipsna kinzas
  • 1-2 Laima lapas
  • Oregano

Piedevas pēc izvēles:

CITI ŠOBRĪD LASA
  • Avokado
  • Laims
  • Ķīnas kāposts
  • Sīpols
  • Ķiploks
  • Pētersīļi
  • Svaigi tomāti
  • Tortilja, načo čipsi vai grauzdiņi

Pagatavošana:

1. Visus dārzeņus notīra, nomizo. Sagriež kubiņos cūkas kakla karbonādi un burkānus.
2. Sīpolus sagriež apmēram 1 cm biezumā, ķiplokus sagriež plānās šķēlītēs.
3. Uz ugunskura sakarsētā katliņā ielej augu eļļu, apcep gaļu, sīpolus un burkānus zeltaini brūnus.
4. Pievieno ķiplokus, čili, lauru lapu un oregano, samaisa.
5. Pievieno tomātu pastu, apcep 3 minūtes.
6. Pievieno tumšo sojas mērci, apcep 3 minūtes.
7. Pievieno tomātus savā sulā, karsē 2 minūtes.
8. Pievieno ūdeni un Tom kha pastu, citronzāles kātu un laima lapas, samaisa un vāra 40-45 minūtes, līdz gaļa mīksta.
9. Pievieno Čipotles pastu, sāli, samaisa. 1 minūti karsē.
10. Pievieno saldētu kukurūzu un uzvāra.
11. Pēc vēlēšanās var pievienot kādu no piedevām – avokado, laimu, Ķīnas kāpostu, sīpolu, pētersīļus u.c. Labi klāt iet arī sagriezti svaigi tomāti. Zupas šķidrumā var pamērcēt arī apgrauzdētu tortilju vai jebkādu citu maizīti.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.