Ekonomika
Bizness

Liepājnieki izveido jaunu konceptu vietējās gaļas pārdošanai2


“Divi naži” idejas autori un īpašnieki ir šefpavārs Dāvis Veilands un pavārs/miesnieks Elviss Sproģis
“Divi naži” idejas autori un īpašnieki ir šefpavārs Dāvis Veilands un pavārs/miesnieks Elviss Sproģis
Publicitātes foto

Otrdien, 17. decembrī, Liepājas Pētertirgus paviljonā darbu uzsāks jauns konceptstends “Divi naži”, kurā varēs iegādāties Latvijas saimniecībās audzētu cūkgaļu, informē uzņēmēji.

Jaunais koncepts veidots tā, lai nodrošinātu individuālu pieeju katram klientam. Šajā stendā būs iespēja gan pēc individuāla pasūtījuma iegādāties nepieciešamos gaļas produktus, gan arī saņemt šefpavāra konsultācijas ēdienu pagatavošanai.

“Divi naži” idejas autori un īpašnieki ir šefpavārs Dāvis Veilands un pavārs/miesnieks Elviss Sproģis, kuri personīgi strādās ik dienu tirgū.

Jauno uzņēmēju mērķis ir saglabāt gaļas vērtības un nodrošināt iespēju klientiem piedāvāt augstvērtīgu produktu. Sākotnēji stendā varēs iegādāties tikai cūkgaļu, bet jau tuvākajā laikā arī Latvijā audzētu bioloģisku liellopa gaļu.

“Galvenās prioritātes ir bioloģisko augu daudzveidība, dabisko resursu un dzīvnieku labturības saglabāšana, kā arī individuāla pieeja katram, kam svarīga kvalitāte un izcils ēdiens.

Mums ir svarīgi, kādus produktus izvēlamies un ko uzturā lieto mūsu bērni, tāpēc rūpīgi izvēlamies saimniecības, ar kurām strādājam. Liela nozīme ir tam, kādos apstākļos dzīvnieks ir audzis un ko ēdis, jo šie rādītāji lielā mērā nosaka, kāda ir gaļas kvalitāte” stāsta E.Sproģis.

“Strādājot ēdināšanas nozarē, esmu sapratis, cik svarīga loma ir gaļas izcelsmei un kvalitātei, lai viesiem piedāvātu uzturvērtībām bagātu ēdienu. Man, kā šefpavāram, Liepājas pusē šādus produktus ir bijis grūti atrast.

Lai sniegtu mūsu klientiem vislabāko, paši arī produktus sagatavosim un nodosim tos klienta rokās. Vēlamies būt atklāti, tāpēc ikvienam būs iespēja redzēt, kā mūsu produkti top un cik augstvērtīgi tie ir,” norāda Dāvis Veilands.

Uzņēmuma līdzīpašnieks Elviss Sproģis pavāra kvalifikāciju ir ieguvis Latvijā, bet pēc tam zināšanas papildinājis Anglijā un ieguvis miesnieka aroda kvalifikāciju.

Pēc studijām atgriezies dzimtenē, jo sākotnēji vēlējies savu pieredzi ieguldīt ģimenes uzņēmumā. Arī E.Sproģa tēvs ir miesnieks un tieši, pateicoties tēva iedrošinājumam, Elviss vēlas turpināt miesnieka aroda tradīciju uzturēšanu.

Papildus viņš Beļģijā vairāku mēnešu garumā papildināja zināšanas pie viena no Eiropā izcilākā miesnieka Hendrika Dīrendonka (Hendrik Dierendonck).

“Beļģijā bija gods pārstāvēt Dierendonck uzņēmumu meistarklasēs, būt daļai no uzņēmuma ģimenes, piedalīties BBQ, kāzās un citos pasākumos. Atgriežoties Latvijā, bija skaidrs, ka ar iegūto pieredzi gribu dalīties, gribu iet savu ceļu un sākt to tieši Liepājā, jo šī pilsēta un iedzīvotāji ir īpaši ar savām ambīcijām un vērtībām” atklāj E.Sproģis.

Savukārt Dāvis Veilands Liepājā ir labi zināms šefpavārs, kurš strādājis labākajos Liepājas restorānos – “Olīve”, “Fifth bud”, Promenade Hotel restorāna “Piano” un “Romas dārzs”.

“Šobrīd esmu gatavs savas zināšanas un spēku attīstīt jaunā projektā, kuru noteikti novērtēs ne tikai liepājnieki, bet arī pilsētas viesi un restorāni gan Liepājā, gan ārpus pilsētas robežām,” stāsta D.Veilands.

Saistītie raksti

Jaunie uzņēmēji sākotnēji plāno nodarboties ar kvalitatīvas gaļas tirdzniecību, kuru izstrādās klienta klātbūtnē arī pēc īpaša pasūtījuma, kā arī sagatavos dažādus gaļas ēdienus pēc klienta vēlmēm.

“Ja mūsu klientam būs vēlme savai ģimenei, vai draugiem pagatavot izcilu cepeti, steiku vai kādu citu ēdienu, mēs veiksim visus nepieciešamos priekšdarbus un sniegsim vērtīgus padomus par to, kā pareizi šo konkrēto gaļas gabalu pagatavot,” iecerēs dalās D.Veilands.

Turklāt miesniekiem ir idejas par dažādām tematiskām meistarklasēm nākotnē, lai sniegtu padomus.

LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.
JL
Juris Lorencs
Ekonomika
Juris Lorencs: Pie sasistas siles? 7
13 stundas
LE
LETA
Ekonomika
Nākamnedēļ notiks Latvijas Izcilo uzņēmumu inovāciju forums
17 stundas
LE
LETA
Ekonomika
NEPLP: Konkurences padome pēc būtības nav izvērtējusi jaunu apraides atļauju izsniegšanas “All Media Latvia” ietekmi uz tirgu
19 stundas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

GS
Gundega Skagale
Dabā
Jau vairāk nekā simts īpašumu atrodas jūras krastā vai pat daļēji zem ūdens
1 stunda
LE
LETA
Dabā
Iespējams, pēc nedēļas laiks mainīsies. Jaunākā laika prognoze
1 stunda
LE
LETA
Latvijā
Mūžībā aizgājis “Latvijas auto” bijušais prezidents Valdis Trēziņš
58 minūtes
VE
Veselam.lv
Veselam
Seleriju sula, kas atbrīvos no “metāliem” organismā – krāpniecība vai jauns brīnumlīdzeklis?
1 stunda
LE
LETA
Sports
Mediji: Helikoptera avārijā gājis bojā leģendārais basketbolists Kobe Braients
10 stundas