Praktiski
Receptes

Veselīgs un gards: pašgatavota, marinēta siera recepte Jāņu svinībām0

Foto: Viktorija Kožemjakina

Jāņu svinības nav iedomājamas bez siera, taču mūsdienīgi svinētāji līdzās zeltainajam ķimeņu siera ritulim galdā vēlas celt arī stilīgas uzkodas gan klasikas cienītājiem, gan netradicionālākiem līgotājiem, tāpēc ELVI kopā ar uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā divas receptes marinētām siera uzkodām, kas gan klasisku sieru izlasi, gan tofu sieru padarīs par modernu gardumu gada īsākajai naktij!

Marinētu sieru izlase līgotāju gaumē

Foto: Viktorija Kožemjakina


Gatavošanas laiks 10 min+ laiks marinēšanai.

Sastāvdaļas:

  • 300-400 g dažādu sieru (piemēram, Jāņu siera, Čederas, fetas u.c.)
  • 150 ml saulespuķu vai rapšu eļļas
  • Saišķis smalki sakapātu diļļu
  • Saišķis smalki sakapātu lociņu
  • 2 ķiplokspiedē izspiestas ķiploka daiviņas
  • 1 ēdamk. balzamiko mērces
  • 1 ēdamk. rozā piparu
  • Sāls (var arī nepievienot, jo siers ir sāļš)

Pagatavošana:

1) Sagriez sieru vienādā izmēra plāksnēs vai standziņās, rūpīgi izkārto to vismaz 2cm dziļā traukā.
2) Citā traukā sajauc visas pārējās receptes sastāvdaļas un iegūto marinādi pārlej pāri sieram.
3) Liec ledusskapī un baudi pēc dažām stundām!

Marinēts tofu siers

Foto: Viktorija Kožemjakina


Gatavošanas laiks 10 min+ laiks marinēšanai.

Tofu ir unikāls produkts, jo tam ir neitrāla garša, bet tas labi uzsūc sevī citu produktu garšas, tāpēc šī recepte tofu sieru padarīs par patiesi gardu uzkodu, kas patiks gan veģetāriešiem, gan gaļēdājiem.

Sastāvdaļas:

Saistītie raksti
  • 300 – 350 g cietā tofu siera
  • 200 ml olīveļļas (vai 50/50 olīveļļas un rapšu eļļas maisījums)
  • 10-15 gabali smalki sakapātu saulē kaltētu tomātu
  • 100 g smalki sakapātu melno olīvu
  • 1 ēdamk. smalki sakapāta svaiga rozmarīna
  • 1 ēdamk. svaiga timiāna lapiņu
  • 2 ķiplokspiedē izspiestas ķiploka daiviņas
  • 1 tējk. ķimeņu
  • šķipsniņa čili piparu pulvera vai citu aso piparu
  • sāls, melnie pipari

Pagatavošana:

1) Sagriez tofu sieru 1×1 cm kubiņos un liec to puslitra burkā vai citā tāda paša apjoma traukā.
2) Bļodā rūpīgi samaisi visas pārējās receptes sastāvdaļas.
3) Pārlej eļļas maisījumu pāri sieram, uzliec burkai vāku vai aptin trauka virsmu ar pārtikas plēvi un atstāj uz 3-4 stundām marinēties istabas temperatūrā (ja izmanto tikai olīveļļu, tad sieru nevajag likt ledusskapī, jo olīveļļa vēsumā sastingst. Ja marinādei izmanto olīveļļas un rapšu eļļas maisījumu, tad var uzglabāt arī ledusskapī).
4) Baudi sieru kopā ar iecienītu maizi vai grauzdiņiem!

LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.

Lasītākie

LA
LA.LV
Veselam
“Jā, Covid-19 ir bīstams, bet tas ir pārspīlēts,” uzskata Apinis 38
11 stundas
IF
Imants Frederiks Ozols
Pasaulē
“Tas ir rets notikums!” Otrdien Latvijā ieradīsies Francijas prezidents Makrons kopā ar kundzi Brižitu
6 stundas
EL
Egils Līcītis
Latvijā
“Uhaņā saražotais draņķis ir izrādījies no aplam izturīga materiāla taisīts.” Egila Līcīša feļetons 2
5 stundas
SK
Skaties.lv
Latvijā
“Kāpēc lai es kaut ko tādu ēstu?” Skolēni izbrāķē savdabīgās brīvpusdienu pārtikas pakas
1 stunda
LA
LA.LV
Pasaulē
Nepamodās no narkozes: zobārsta krēslā nomirst deviņus gadus veca meitenīte 3
9 stundas