Notiek partijas “Vienotība” kongress. Foto – LETA

Sabiedrības atzinums: augstprātīgi, korumpēti, nepilda solījumus 20

Pēc pārtraukuma zāles rindas jau bija kļuvušas krietni tukšākas, un arī īpaši asas debates neizvērsās. Partijas ģenerālsekretārs Artis Kampars gan dalījās ar kādiem satriecošas aptaujas datiem, kurā pilsoņi norādījuši, ar ko viņiem visvairāk saistās partija “Vienotība” – tā esot augstprātīga, korumpēta un nepildot solījumus. Tāpēc nu esot jāuzlabo komunikācija ar sabiedrību, vairāk jālieto interneta sociālie tīkli un tamlīdzīgi, lai mainītu šo noskaņojumu.

Reklāma
Reklāma
Pirmās pazīmes jau ir: Bijušais NATO komandieris brīdina par Kremļa iespējamiem uzbrukuma plāniem saistībā ar NATO mācībām Baltijas jūrā 125
Krievi nāk virsū kā melna nakts.. Ukraiņi nosauc laiku, kad vairs nevarēs noturēt fronti – ne ieroču, ne spēka nav
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 70
Lasīt citas ziņas

Kongresā vairākkārt tika pieminētas “Rīdzenes sarunas”. Līdzšinējais priekšsēdētājs Piebalgs jutās aizskarts par pārmetumiem, kurus šajā sakarā saņēmis: “Daži pārmet, ka “Vienotība” ir zaudējusi ticību saviem ideāliem, tā strādājot vienā valdībā ar šo sarunu figurantiem. Tādēļ tiesiskuma un pretkorupcijas jautājumi turpmāk jārisina citiem. Šāds apgalvojums ir absurds. Ja rūpīgi palasām sarunu tekstus, redzam, ka korupcijas dzelonis tolaik tika vērsts tieši pret “Vienotību”, tieši mūsu cilvēkus vajadzēja neitralizēt.” Viņaprāt, arī tiesiskums un korupcijas apkarošana varot kļūt par saukli populistiem, taču svarīgāki esot nevis skaļi saukļi, bet darbi. Tikmēr kongresa debatēs izskanēja viedoklis, ka partija esot “bez mugurkaula”, pārāk piekāpjoties ZZS un arī Nacionālajai apvienībai.

Priekšsēdētāja vēlēšanu rezultāti pārsteigumus vairs nenesa – ar 175 balsīm (kopumā bija sagatavoti 237 biļeteni) par “Vienotības” priekšsēdētāju kļuva Arvils Ašeradens. Par partijas domes priekšsēdētāju ievēlēts Eiropas Parlamenta deputāts Krišjānis Kariņš.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.