Ekrānšāviņš no youtube.com

Mīluļi 0


Mikijs un Minnija Mauši – abi pelēni, kurus talantīgais mākslinieks Ubs Aiverks radīja 1928. gadā, ir Disneja sinonīms; pāris, kuru pazīst un mīl visā pasaulē. Tiesa gan, kopš 30. gadu sākuma bijuši arī dažādi – tostarp visai smieklīgi – cenzūras gadījumi, kad, piemēram, 1993. gadā aizliedza jestrā pelēna tēlu izmantot Sietlas alkoholisko dzērienu tirgotavās. Pamatojums bija visnotaļ loģisks: “Mikipelei, Vinnijam Pūkam un Lieldienu zaķim nav jātirgo apreibinošie dzērieni!” Taisnība gan…

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
“Mums nav kur iet! Noslēgšot gāzi un ūdeni!” Ogrē daudzīvokļu ēku atzīst par bīstamu un iedzīvotājiem nekavējoties liek pamest mājas 150
TV24
“Mēs ceram uz taisnību!” Sabiedrība sašutusi par soda apmēru ārstam, kura dēļ mira jauna sieviete 50
Kokteilis
15 saderīgākie zodiaka zīmju pāri: viņiem ir pa spēkam radīt ideālu ģimeni 10
Lasīt citas ziņas

Belle
Disnejam ir daudz ļoti pievilcīgu meiteņu un sieviešu tēlu, bet Belle, atšķirībā no, piemēram, Sniegbaltītes vai Auroras, ir ne tikai skaistuma, bet arī drosmes iemiesojums, kura turklāt pusi filmas nepavada miegā. Un viņas dzeltenā kleita…. mmmmm….

Donalds Daks
Vēl viena Mikipeles Visuma daļa, kura parādījās 1934. gadā un uzreiz iekaroja skatītājus ar savu priecīgo un sašutušo pēkšķināšanu. Turklāt Donalds Daks parādījies lielākā skaitā filmu nekā jebkurš cits Disneja varonis.

CITI ŠOBRĪD LASA

Bembijs
Ielūkojieties tajās acīs! Vai vēl vajadzīgi kādi vārdi? Tikai viens fakts, kurš mīlamāku, iespējams, padara pašu Disneju: Bembijam pēc scenārija bija jābūt stirnēnam, taču, tā kā stirnas Ziemeļamerikā nav īpaši izplatītas, animācijas meistars drošu roku pārveidoja mazo radībiņu šajā kontinentā daudz biežāk sastopamajā baltastes briedī.

Češīras kaķis
1951. gadā uzņemtā “Alise Brīnumzemē” ir pārpilna ar ikoniskiem un mīlestību pelnījušiem tēliem – sākot no pašas Alises un beidzot ar Trako Cepurnieku, taču Češīras kaķa mirdzošais smaids, kurš lēnām uzplaukst tumsā, gluži vienkārši ir neatvairāms.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.