
Zirņu krēmzupa 0
150 g sagrieztu sīpolu (izmanto tādus, kas nav tik sīvi; sarkanie neder), sviests, eļļa, 300 g svaigi lobītu vai saldētu zaļo zirņu, ja vēlas – pievieno arī plānas pākstis, buljons, 100 ml saldā krējuma, sāls, pipari
Sīpolu sagriež kubiciņos, katlā lēnām sautē sviestā un eļļā, līdz kļūst caurspīdīgi. Pievieno zirņus, pākstis, nedaudzi apcep, pielej buljonu – tik daudz, lai nedaudz pārklāj zirņus. Lēni vāra (bet nepārvāra!), tad sablendē, pievieno gandrīz visu saldo krējumu, sāli, piparus un buljonu pēc vajadzības. Atlikušo krējumu viegli saputo un rotā zupu, ko ēd karstu vai labi atdzesētu. Var pasniegt ar grauzdiņiem.