Ekoloģiskā miskaste  Dženetas Marinskas ” Ūšos”.
Ekoloģiskā miskaste Dženetas Marinskas ” Ūšos”.
Foto – Valdis Semjonovs

Ērtākai atkritumu šķirošanai 0

Pats vienkāršākais, taču arī pats svarīgākais darbiņš, ko ikdienā ikviens no mums var paveikt, ir atkritumu šķirošana. To darot, atkritumus pārvēršam par vērtīgām otrreizējām izejvielām, ko izmanto jaunu preču ražošanai; taupām dabas resursus, kā arī ievērojami samazinām ūdens un energoresursu patēriņu; ietaupām vietu atkritumu poligonos, lai varētu noglabāt tikai tos atkritumus, kurus tiešām vairs nav iespējams pārstrādāt atkārtoti; ietaupām savu naudu, jo šķirotos atkritumus savāc un pārstrādā bez maksas; saudzējam vidi un ekoloģiju, jo atkritumi, nonākot dabā vai tiekot nepareizi utilizēti (piemēram, sadedzinot ugunskurā), rada piesārņojumu un draudus cilvēka veselībai; parādām savu attieksmi – lai zaļi un veselīgi varētu dzīvot ne tikai mēs paši, bet arī mūsu bērni un mazmazbērni.

Reklāma
Reklāma
Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 1
Neizmet, turpini izmantot – 10 praktiski pielietojumi ikdienā tavam vecajam viedtālrunim 7
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 178
Lasīt citas ziņas

Lai sāktu šķirot, nav nepieciešamas lielas investīcijas. Visus šķirotos atkritumus – otrreizējās izejvielas – vienkārši liek atsevišķos maisos vai urnās. Taču, lai atkritumu šķirošana būtu parocīgāka, var izmantot nelielu konteineru ar trim sekcijām. Katrā no tām ir plastmasas spainis, kur vienā liek organiskos atkritumus, otrā – stikla pudeles un burkas, bet trešajā – plastmasas izstrādājumus un papīru.

Lai uzzinātu, kur Latvijā atrodas atkritumu dalītās vākšanas konteineri un atkritumu šķirošanas EKO laukumi, jāielūkojas www.atkritumi.lv.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.