Publicitātes foto

“Keksi” aicina uz 18. gadskārtas “Muzikālo skudrupūzni” 0

Jau astoto gadu Baltijā zināmākā rock’n’roll grupa „Keksi” aicina uz jautru Jaungada ieskandināšanas ballīti rokenrola ritmos, atzīmējot grupas līdera Aleksandra Sircova jeb Muraveja dzimšanas dienu. „Keksu” ikgadējais „Muzikālais skudrupūznis” no 2. janvāra līdz 13. februārim skanēs turnejas koncertos Rīgā, Jelgavā, Ventspilī, Liepājā un Valmierā.

Reklāma
Reklāma
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 20
Veselam
Psihiatre safabricējusi informāciju pacientes ambulatorajā kartē, lai “uzliktu viņu uzskaitē”: “Es esot lauzusi kāju, un man esot seksuālā disfunkcija” 8
Ko Ķīna dara ar zinātnieku, kurš patvaļīgi pasaulei atklāja Covid-19 izplatību? 60
Lasīt citas ziņas

Gandrīz 18 pastāvēšanas gadu laikā „Keksi” kļuvuši par vienu no pieprasītākajām rokenrola grupām ne tikai Latvijā, bet arī Baltijā. Grupas sastāvā muzicē deviņi profesionāli mūziķi – Voldemārs Kalniņš (akustiskā ģitāra, vokāls), Dāvis Matskins (vokāls), Viktors Eunapu (elektriskā ģitāra, bekvokāls), Jānis Kalniņš (elektriskā ģitāra, bekvokāls), Gints Žilinskis (taustiņi), Jānis Jaunalksnis (sitamie instrumenti), Ēriks Kibermanis (baritona saksofons), Roberts Martinovskis (tenorsaksofons) un Aleksandrs Sircovs (bass).

Grupa pastāvēšanas laikā piedzīvojusi neskaitāmus koncertus, kā arī pamatīgu sastāva maiņu pagājušajā gadā. Jaunais sastāvs nāca ne tikai ar jaunām dziesmām, bet arī ar dažām atsvaidzinošām rozīnītēm, kā jau tas kārtīgiem kulinārijas izstrādājumiem pienākas. Vokāla stafeti ik pa brīdim pārņem Johnny vai Viktors, kādu gabalu viņi norauj arī daudzbalsīgi, Raivo smīdina tautu ar flautu. Pats grupas vadītājs Aleksandrs Sircovs atzīst, ka šai mūziķu kombinācijai ir milzīgs potenciāls un to arī pierāda.

CITI ŠOBRĪD LASA

Šogad grupa koncertos nosvinēja 17. jubileju, kā arī pamanījās izdot jaunu albumu – „Keksi in Rockabilly House”, un nu ar svaigām idejām ir gatavi kārtējam gada sākuma atskaites koncertiem.

2. janvāris jau tradicionāli ir datums, kad par godu A. Sircova dzimšanas dienai „Keksi” organizē koncertus, jeb „muzikālos skudrupūžņus”, kuros pulcina arī grupas draugus, solistus un viesmūziķus. Ikgadējie Jaungada koncerti allaž ir līksmības pilni, taču šogad grupas mūziķi sarūpējuši pat vairākus pārsteigumus.

Šogad pirmo reizi pasākuma vēsturē koncertā viesosies arī ārvalstu viesi – „rock’a’billy” grupa „Maryann & The Tri-Tones” no Igaunijas, kas, pateicoties tās apburošajai solistei Mariannai Lantai, iekarojusi klausītāju sirdis ne tikai dzimtenē, bet arī Eiropā. Mūziķi sola, ka nedzirdētu skanējumu vairākām kompozīcijām piešķirs saspēle ar pašmāju grupu „City Jazz Big Band”. Koncertā viesosies arī Jersikas orķestris, bet to vadīs nepārspējamais Andris Freidenfelds. Savukārt grupas „Keksi” koncertturnejas īpašais viesis būs Ufo jeb Kaspars Upacieris.

„Muzikālā skudrupūžņa 2015” repertuārā skanēs gan latviešu, gan ārzemju komponistu rock’n’roll, „rock’a’billy”, „buggi”, kā arī ritma un blūza žanra mūzika. Īpašajā „Keksu” skanējumā dzirdēsim rokenrola leģendu Čaka Berija, „Delmore Brothers”, Karla Lī Perkinsa, Litla Ričarda un citu radītās un izpildītās kompozīcijas, kā ar Ziemassvētku dziesmas, šoreiz – rokenrola ritmos.

Varbūt noder

2. I 19.00 koncertzālē „Rīga” (EUR 15)

9. I 19.00 Jelgavas kultūras namā (EUR 10, 12, 15)

16. I 19.00 Ventspils Kultūras centrā (EUR 7, 10, 12)

Reklāma
Reklāma

23. I 19.00 Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē (EUR 7, 10, 12, 15)

13. I Valmieras Kultūras centrā 19.00 (EUR EUR 7, 10, 12, 15).

Biļetes „Biļešu paradīze” kasēs, www.bilesuparadize.lv.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.