Austra Pumpure. Foto: LETA

Pavasara saulgriežos Rīgā skanēs Austrasdienas 0

Šajā nedēļas nogalē, 19. un 20. martā, kas ir pavasara saulgrieži, Rīgā notiks ikgadējie dziesminieku svētki “Austrasdienas”, LA.lv pastāstīja Austras biedrības pārstāve Inese Sērdiene.

Reklāma
Reklāma
Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 27
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 5
TV24
“Jāklausās, ka esam šmaukušies.” Par netaisnību un piemaksām tiem pensionāriem, kuri strādājuši padomju laikā 189
Lasīt citas ziņas

Austra Pumpure un austrasbērni aicina uz koncertiem 19. martā plkst. 17 Anglikāņu baznīcā un plkst. 21 kafejnīcā “TAKA”, kā arī 20. martā plkst. 13 koka ēku renovācijas centrā “Koka Rīga”.

Austrasdienas ir dziesminieku mūzikas piesātināts laiks, kad Austrasbērni no visas Latvijas ierodas sveikt savu garīgo mammu un dzīves skolotāju Austru, dāvinot viņai un klausītājiem sev tuvās un mīļās Imanta Kalniņa un arī pašsacerētās dziesmas. “Šiem svētkiem raksturīga sirsnīga saruna ar klausītājiem, viegls satraukums un īpaša atbildības sajūta dziesminiekiem. Austrasdienās neiztikt arī bez necerēti sagaidītiem dziesminiekiem – pārsteigumiem,” stāsta Sērdiene.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kā ierasts, pirmie Austrasdienu koncerti notika marta sākumā Liepājā, kur skatītāju pārpildītās zālēs svētki šogad iesākti īpaši skanīgi ar dziesmām vairāku stundu garumā. Rīgā Austra Pumpure turpinās svinības “Pusgadsimts kopā ar ImKas dziesmu”, jo tieši šāds laika posms ir pagājis dzīvojot un dzīvi dziedot komponista dziesmās.

Koncertā Anglikāņu baznīcā 19. martā plkst. 17 Austra un austrasbērni veidos koncertprogrammu, dāvinot publikai gan sev mīļās Imanta Kalniņa dziesmas, gan arī savas autordziesmas. Lielā austrasbērnu sadziedāšanās kopā ar dziesminieku Uldi Ozolu notiks plkst. 21 kafejnīcā “Taka”, bet svētdien austrasbērnu saime satiksies koka ēku renovācijas centrā “Koka Rīga”, lai ar latviešu tautasdziesmām ieskandinātu pavasara saulgriežus.

Šogad Austrasdienās Rīgā koncertos piedalīsies Austra Pumpure, Arnis Miltiņš, Agita Kaužēna, Uldis Ozols, Vita Krūmiņa, Andris Mičulis, Kristīne Sudmale-Locika, Uldis Kākulis, Zane Šmite, Kristaps Sudmalis, Elīna Līce, Ēriks Pozemkovskis, Inese Sērdiene, Jānis Rūcis, Ilze Kovere, Simona Tomase un citi.

Ieejas maksa koncertos Anglikāņu baznīcā un koka ēku renovācijas centrā “Koka Rīga” – katrā 5 eiro, sadziedāšanās kafejnīcā “Taka” bez maksas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.