Publicitātes attēls

Konferencē pētīs Latvijas grāmatniecību līdz 1945. gadam 0

Mēneša nogalē, 24. un 25. novembrī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) norisināsies starptautiska zinātniska konference “Grāmata un sabiedrība Latvijā līdz 1945. gadam”, LA.lv uzzināja LNB.

Reklāma
Reklāma
“To bezjēdzīgo brīvdienu 1. maijā sen bija laiks izbeigt.” Sociālo tīklu lietotāju viedokļi par 1.maiju kā oficiālu brīvdienu
Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
RAKSTA REDAKTORS
“Kad sāku rādīt slaidus par Ukrainu, redzēju, ka vairāki skolēni novērsa skatienu…” Pieredzes stāsts par krievvalodīgajiem jauniešiem 7
Lasīt citas ziņas

Konference veltīta grāmatniecības un literatūras vēsturnieka, bibliotēku darbinieka Alekseja Apīņa (1926–2004) 90. dzimšanas dienai.

Konferenci 24. novembrī plkst. 10 LNB Ziedoņa zālē atklās kultūras ministre Dace Melbārde un LNB direktors Andris Vilks. Plenārsēdē uzstāsies Somijas Nacionālās bibliotēkas bijušais direktors Esko Hekli, Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes profesore Māra Grudule un LNB grāmatniecības vēstures eksperte Lilija Limane.

CITI ŠOBRĪD LASA

Konferencē ar referātiem piedalīsies zinātnisku un atmiņas institūciju darbinieki, humanitāro, sociālo un mākslas zinātņu pētnieki, grāmatniecības un poligrāfijas speciālisti, kā arī mācībspēki no Latvijas un ārvalstu augstskolām. Vairāk nekā 40 dalībnieki no Latvijas, Polijas, Somijas, Igaunijas, Lietuvas un Francijas aktualizēs jautājumus, kas saistīti ar attiecīgā laikposma svarīgākajām grāmatzinātnes jomām un pētījumu problemātiku saskarzinātņu un kultūras procesa kontekstā.

Konferences priekšlasījumos divās paralēlās sekcijās tiks aplūkots plašs jautājumu loks. Īpaša uzmanība tiks pievērsta grāmatniecības vēstures un literatūrzinātnes saskarjomām, pētījumiem par grāmatu krājumiem un bibliotēkām līdz 20. gadsimta vidum, grāmatniecībai un ikonogrāfijai, kā arī Latgales grāmatu un rokrakstu kultūras mantojumam, Vidzemes brāļu draudžu literatūrai.

Ieeja bez maksas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.