Mobilā versija
+0.1°C
Antonija, Anta, Dzirkstīte
Trešdiena, 7. decembris, 2016
3. augusts, 2014
Drukāt

Ātri pagatavojams kabaču sacepums ar sieru un krējumu
 (2)

Foto-Aija GeidaFoto-Aija Geida

Sastāvdaļas – (4 porcijas)

• 2 kabači

• 100 ml salda krējuma

• 150 ml ūdens

• 100 g Krievijas siera

• 1 ķiploka daiviņa

• ½ tējkarotes maltu melno piparu

• 1 ēdamkarote krievu sinepju

• ¾ tējkarotes sāls

Pagatavošana.

Kabačus pārgriež uz pusēm. Saldo krējumu sajauc ar ūdeni, maltajiem pipariem, krievu sinepēm, sakapātu ķiploka daiviņu un sāli. Kabačus ieliek cepamajā traukā, uzlej krējuma mērci un cep +180 °C aptuveni 20 minūtes.

Sacepumam uzkaisa smalki sarīvētu sieru un cep vēl 5–8 minūtes.

Ātri pagatavojams pamat­ēdiens, kam var pievienot kūpinātu gaļu vai sēnes. Kabači krējuma mērcē izcepas mīksti un ir pikanti. Pasniedz kopā ar rīsiem un salātiem.

Pievienot komentāru

Komentāri (2)

  1. Man sanāca kā zupa, no tiem kabačiem šausmīgi sasulojās.

    • Var pamēģināt tiem kabačiem pa starpām piejaukt klāt nomazgātus rīsus. Tie uzsūks lieko mitrumu, es tā domāju.

Draugiem Facebook Twitter Google+