Mobilā versija
-2.9°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
26. aprīlis, 2012
Drukāt

Atspirdzinošs dzēriens
 ar tamarindu

Tamarinda_dzeeriens

Sastāvdaļas: 15 tamarinda pākstis,  1 ēdamkarote ķimeņu, 1,5 ēdamkarotes malta svaiga ingvera, 4 ēdamkarotes brūnā cukura, 440 ml ūdens, šķipsniņa sāls, piparmētras lapiņas vai citrona šķēlītes rotāšanai.

 

Kā gatavot?

Tamarinda pākstis noloba un veselas vāra ūdenī 15 minūtes. Tikmēr uz sausas pannas nedaudz apgrauzdē ķimeņu sēklas, ko pēc tam samaļ. Tad caur sietu izberž, iegūtajam šķidrumam pievieno garšvielas, sāli un cukuru un atstāj uz 15 minūtēm. Pēc tam atšķaida ar ūdeni attiecībā 1:1 vai 1:2 (atkarībā no tā, cik stipru dzērienu vēlaties!) un dekorē ar piparmētras lapiņām vai citrona šķēlītēm. Vasarā var uzlējumu atšķaidīt nevis ar ūdeni, bet gan pievienot tam ledus gabaliņus – iznāk brīnišķīgs atspirdzinošs dzēriens.

 

Recepte 4 porcijām.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+