Mobilā versija
-0.1°C
Sabīne, Sarma, Klaudijs
Svētdiena, 4. decembris, 2016
18. maijs, 2012
Drukāt

Aukstā zupa ar garnelēm


siers_0352

Sastāvdaļas: 400 g kefīra, neliela biete, 1 burkāns, 1/2 gurķa, 1/2 ābola, 49 g garneļu, dilles, estragons, 2 ķiploka daiviņas, sviests, garšvielas, citrona sula, sāls.

 

Kā gatavot?

Izvāra bietes un burkānus, sagriež kubiņos un pievieno kefīram. Dilles un estragonu sasmalcina un saberž ar nelielu daudzumu sāls, pievieno dažus pilienus citrona sulas, pievieno kefīram. Ābolus sagriež gabaliņos un vāra mīkstus, atdzesē un pievieno zupai. Ja kefīrs ir ļoti biezs, var pieliet ābola novārījumu. Gurķi sagriež kubiņos un pievieno zupai. Zupu izgaršo, pievieno garšvielas. Pirms pasniegšanas uz pannas izkausē sviestu, kam pievienots estragons un ķiploks, apcep garneles. Zupu lej šķīvī un ieliek apceptās garneles.

 

Recepte – Skrundas arodvidusskolas skolotāja, arī godu saimniece Gunta Stepanova

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+