Mobilā versija
+5.2°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
9. septembris, 2012
Drukāt

Delikatese, kas garšo visiem
 – melones ar vītinātu gaļu

Foto - Timurs SubhankulovsFoto - Timurs Subhankulovs

Mani vienmēr pārsteidzis, cik dažādas gaumes un garšas sajūtas var būt pat tautām, kas dzīvo samērā netālu, piemēram, latviešiem un somiem. Ikviens kārtīgs latvietis (īpaši vīrieši) teiks – vislabākā garša ir pašu marinētai un pietiekami sāļai siļķei. Ja iznāks baudīt somu tik iecienītās zivju uzkodas – siļķes gabaliņus dažādās mērcēs, laša šķēles utt., tās visas garšos vienādi – ļoti saldi. Manuprāt, pārāk saldi. 


 

Tomēr, šķiet, ka vieglā delikateses uzkoda, kas apvieno melones augļa saldumu ar vītinātas gaļas patīkamo garšu, ir kļuvusi par vienādi labi iecienītu ēdienu ikvienā zemē. Atšķirība tikai tā, ka, piemēram, Venēcijā to pasniedz kā tiešām mazus uzkodu gabaliņus, bet Latvijā – lielākus. Taču abās vietās tos esmu ēdusi, kad tie sastiprināti ar kociņu, kaut arī veidu, kā pasniegt meloni kopā ar vītinātas gaļas šķēlēm, ir pietiekami daudz.

Lai ēdiens liktu viesiem sajūsmā pārtraukt sarunu un pievērsties uzkodai, galvenais ir izmantot pilnībā nogatavojušos un tāpēc ļoti saldu meloni un labas kvalitātes vītināto gaļu. Šo ēdienu vēlams arī pagatavot pirms pašas ciemiņu atnākšanas (nevis pagatavot un tad vēl ielikt ledusskapī), jo istabas temperatūrā vislabāk jūtamas tā garšas nianses.

 

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+