Foto no LA arhīva.

“Forevers”: Uzņēmējiem jāinvestē jauno speciālistu apmācībās, lai viņi būtu piemēroti darbam ražošanas industrijā 0

Lai jaunie speciālisti būtu piemēroti darbam ražošanas industrijā, uzņēmējiem ir jāiegulda līdzekļi un jāizveido sava apmācību sistēma, atzina gaļas pārstrādes uzņēmuma SIA “Forevers” valdes loceklis Andrejs Ždans.

Reklāma
Reklāma
Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 27
TV24
“Jāklausās, ka esam šmaukušies.” Par netaisnību un piemaksām tiem pensionāriem, kuri strādājuši padomju laikā
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 178
Lasīt citas ziņas

Viņš norādīja, ka līdzās pieaugošajam darbaspēka deficītam Latvijā, vēl viena no problēmām, ar ko saskaras uzņēmēji, ir nepietiekamais zināšanu un prasmju līmenis dažādās profesiju grupās pieejamajam darbaspēkam. Gaļas pārstrādes nozarē trūkst speciālistu ar vajadzīgajām profesionālajām iemaņām tādās profesijās kā gaļas kūpinātājs, pārtikas produktu ražošanas operators, pārtikas tehnologs vai miesnieks. Turklāt atsevišķām profesijām, piemēram, miesniekiem iegūt kvalifikāciju Latvijā vispār nav iespējams.

“Lai jaunie speciālisti būtu piemēroti darbam ražošanas industrijā, uzņēmējiem ir jāiegulda līdzekļi un jāizveido sava apmācību sistēma. Jāatzīst, ka profesionālās izglītības iestādes Latvijā nespēj saviem absolventiem dot darba tirgum vajadzīgās iemaņas, tāpēc absolventu sagatavošana lielā mērā gulstas uz pašiem ražotājiem,” atzina Ždans.

CITI ŠOBRĪD LASA

Viņš piebilda, ka, ņemot vērā iepriekš minēto tendenci, “Forevers” investē savos darbiniekos, izmantojot iekšējos finansiālos un laika resursus. Tomēr tas rada papildu slogu uzņēmumam un atstāj ietekmi uz nozares konkurētspēju kopējā Eiropas tirgū.

“Šobrīd plaisa starp zināšanām un praktiskajām iemaņām ir pieaugusi un ir izteiktāk jūtama, līdz ar to mācību iestāžu profesionālo sagatavotību darba tirgus prasībām nevar vērtēt kā atbilstošu. Mūsu organizēto apmācību ilgums ir atkarīgs no darbinieka sagatavotības un profesijas. Jāatzīst, tas ir kļuvis arī par vēl vienu risinājumu, kā ilgtermiņā veidot stipru un uzņēmumam lojālu komandu,” teica Ždans.

Jau ziņots, ka “Forevers” apgrozījums 2017.gadā, pēc provizoriskiem datiem, salīdzinājumā ar 2016.gadu pieauga par 10%, sasniedzot 34,95 miljonus eiro. Auditētie kompānijas 2017.gada finanšu rezultāti pagaidām nav publiskoti.

“Forevers” reģistrēts 1996.gadā, un tā pamatkapitāls ir 1,306 miljoni eiro. Uzņēmumam ir ražotne Rīgā, kā arī filiāles Jēkabpilī un Saldū. “Forevers” ražo desas, cīsiņus, kūpinājumus, kā arī svaigas gaļas produkciju. “Forevera” vienīgais īpašnieks ir Ždans.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.