Mobilā versija
+0.2°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
13. augusts, 2015
Drukāt

Garšvielās marinēti ķiplociņi. Aromātiski un veselīgi!

marineti_kiploki
Sastāvdaļas

1. Ķiploki – nedaudz mazāk kā puslitra burciņa
2. Ūdens - 1 glāze
3. Etiķis - 1 tējkarote
4. Cukurs – 1,5 tējkarotes
5. Garšvielas pēc vēlēšanās(krustnagliņas, pipari, kanēlis, lauru lapas)
6. Sāls -1 tējkarote.

Ķiploku aromātu var saglabāt uz visu ziemu, tos iemarinējot kopā ar garšvielām. Svaigā, asā garša saglabāsies uz ilgu laiku. Marinētie ķiploki daļu no aromāta piešķirs arī marinādei, tāpēc garša būs maigāka nekā svaigiem ķiplokiem. Ziemā ar tiem var našķoties tāpat vien vai lietot kā piedevu gaļai vai mērcēm.

Pagatavošana

1.Ķiplokus nomazgā aukstā ūdenī.
2.Pagatavo marinādi: karstam ūdenim pievieno cukuru, tējkaroti sāls un garšvielas (1-2 krustnagliņas, 2-3 melno piparu graudiņus, nedaudz malta kanēļa un lauru lapu).
3.Pielej tējkaroti etiķa esences un ļauj uzvārīties.
4.Ļauj nedaudz pavārīties, lai garšvielas ievilktos.
5.Kamēr marināde vārās, burkā cieši liek ķiplokus, tomēr tā, lai augšā paliktu brīva vieta.
6.Pārlej ķiplokus ar marinādi, uzliek vāku, bet neaizvāko, un liek pasterizēties uz 5-10 minūtēm.
7.Burciņu aizvāko, ļauj atdzist un gatavs!

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+