Mobilā versija
Brīdinājums -0.8°C
Evija, Raita, Jogita
Sestdiena, 3. decembris, 2016
3. jūlijs, 2015
Drukāt

“Iereibušie” ķiršu tomātiņi. Viegla un interesanta marinādes recepte

tomati
Sastāvdaļas

Ķirštomātiņi - atkarībā no vēlamā burciņu skaita
1-2 lauru lapas
4-6 graudiņi smaržīgo piparu
1-2 krustnagliņas (pēc vēlēšanās, ja negaršo, tās nepievieno)
1-2 ķiploku daiviņas

Lauru lapas, pipari, ķiploki un krustnagliņas receptē minēti vienas litra burkas apjomam.

Oriģinālajā receptē nav, bet var pievienot arī nedaudz sašķēlētu sīpolu un dažus gabaliņus paprikas!

Marinādei (aprēķins 1,5 litriem)

1,5 l ūdens
2 ēdamkarotes vārāmās sāls
4 ēdamkarotes cukura
1 ēdamkarote 9% etiķa
1 ēdamkarote degvīna

Pagatavošana

Burkas izmazgā, saliek tajās lauru lapas, piparus, krustnagliņas, ķiplokus.

Tomātus izšķiro, nomazgā, katrā ar zobu bakstāmo iedur augšā un apakšā (lai nepārplīstu, pārlejot ar karstu ūdeni).

Liek burkās. Sakarsē ūdeni, pārlej tomātus un notur 20 minūtes. Pēc tam ūdeni pārlej atpakaļ katliņā, ļauj uzvārīties, pievieno sāli, cukuru un, kad uzvārījies, arī etiķi un degvīnu!

Marinādi pārlej tomātiem burkās un sakrata. Burkas aizvāko, apgriež otrādi, pārsedz ar dvieli līdz pilnīgai atdzišanai.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+