Foto – zastavki.com

10 iemesli, kāpēc japāņi nenoresnē 0

1. Galvenais iemesls ir uzturs. Japāņi uzturā daudz izmanto zivis, jūras produktus, soju, rīsus, augļus un zaļo tēju. Viņu ēdienkartē praktiski nav kalorijām bagātu un veselībai kaitīgu ēdienu.

Reklāma
Reklāma
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 5
Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 27
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 178
Lasīt citas ziņas

2. Tradicionāli japāņu ēdienkartē ir cepta zivs, bļodiņa rīsu, vārīti dārzeņi, miso zupa un zaļā tēja lielos daudzumos. Desertā – sagriezti augļi. Zivju ēšana ikdienā nodrošina organismu ar omega 3 taukskābēm, kas ir vajadzīgas veselībai un labai ādai.

Tāpat japāņi daudz ēd brokoļus, galviņkāpostus, kalē kāpostus, puķkāpostus un Briseles kāpostus.

CITI ŠOBRĪD LASA

3. Japāņi uzturā lieto tikai svaigus produktus. Ir pat tādi produkti, kurus viņi uzskata par svaigiem nevis dienu, bet stundu garumā.

4. Japāņu kultūrā pieņemts ēst nelielām porcijām. Ēšana ir “sakrāls rituāls”, kurā nesteidzīgi jāsakošļā ik kumosiņš. Trauki ir ļoti maza izmēra, tie atgādina deserta traukus.

Turklāt japāņiem ir savas prasības pret ēdienu pasniegšanu:

  • ēdienam jābūt svaigam
  • ēdienu tikai nedaudz izdekorē
  • ēdienu gatavo tā, lai izceltu tā dabiskumu
  • ēdienam šķīvī nav jāsamaisās kopā, katrai maltītei jābūt atsevišķiem traukiem
  • ēdienu nekad nepasniedz lielās porcijās
  • trauku nepiepilda pilnībā.

5. Praktiski visi ēdieni Japānā ir organismā viegli pārstrādājami dēļ to pagatavošanas veida. Japāņi gatavo ēdienu uz grila, tvaicē, katlā vai cep, izmantojot asas kustības uz pannas ar dziļu dibenu.

Gatavošanā izmanto vērtīgas augu eļļas un vieglus sezonālo dārzeņu buljonus. Nekāda diskomforta un smaguma sajūtas pēc tāda ēdiena!

6. Japāņiem rīsi ir kā “maize”, kuru viņi lieto katrā ēdienreizē. Rīsus vāra pēc speciālas tehnoloģijas. Tā ir japāņu priekšrocība, un tādēļ viņiem nav liekā svara.

7. Japāņi brokastis uzskata par svētu rituālu un nekad neizlaiž. Brokastis viņiem ir visbagātīgākā ēdienreiz. Tajā nereti ir omlete, gabaliņš zivs, vārīti rīsi, miso zupa, tofu ar zaļajiem lociņiem, jūras augi ar zaļajiem sīpoliem, zaļā tēja un citi ēdieni.

Reklāma
Reklāma

8. Japāņi desertā praktiski neēd saldumus. Tikai – ļoti reti un mazām porcijām.

9. Kamēr eiropieši sevi moka ar diētām, japāņi cenšas daudzveidot savu ēienkarti. Diemžēl pēdējā laikā pēc ātrās ēdināšanas restorānu parādīšanās, japāņu jaunieši sāk pārāk pieņemties svarā.

10. Praktiski visi japāņi cenšas ievērot veselīgu dzīvesveidu. Ik dienu viņi veic vingrojumus muskuļu treniņam. Pēdējā laikā Japānā arvien vairāk cilvēku atsakās no braukšanas ar auto, tā vietā izvēloties velosipēdu.

Avots: strojnyiashka.ru

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.