Mobilā versija
Brīdinājums +14.3°C
Modris, Matīss, Mariss
Ceturtdiena, 21. septembris, 2017
27. augusts, 2014
Drukāt

Kabaču salāti
 ziemai (1)

kronisi_1363

• 5 kg kabaču

• 1 kg sīpolu

• 4 kg tomātu

• 0,5 l eļļas

• 1/2 ēdamkarotes melno malto piparu

• 1/2 ēdamkarotes malto sarkano piparu

• 5 ēdamkarotes sāls

• 200 g cukura

• 3 ķiploka daiviņas

• 5 tējkarotes galda etiķa

• 100 g zaļumu

Sīpolus nomizo un sasmalcina. Kabačus nomazgā, nomizo un sagriež kubiciņos. Tomātus nomazgā un sagriež nelielos gabalos. Ķiploka daiviņas notīra un sasmalcina. Pētersīļa un selerijas lapas nomazgā un smalki sagriež. Katlā ielej eļļu, uzkarsē, ieber sīpolus un sautē, līdz tie kļūst zeltaini un caurspīdīgi. Tad pievieno tomātus, kabačus, ķiplokus un zaļumus. Visu samaisa un vāra. Aptuveni pēc 30 minūtēm pieliek garšvielas: piparus, sāli, cukuru un etiķi. Turpina vārīt, līdz tomāti izjukuši un kabači kļuvuši mīksti. Karstus salātus lej burciņās, aizvāko un novieto vēsā vietā.

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. Etiķa daudzums tiešām ir pareizs?

Draugiem Facebook Twitter Google+