Mobilā versija
+8.4°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
19. jūlijs, 2014
Drukāt

Klāt ērkšķogu laiks! Gatavojam gaisīgu ērkšķogu kūku. Fotorecepte soli pa solim

Foto no maxoness.blogspot.comFoto no maxoness.blogspot.com

Gatavošana aizņems 4 stundas

8 porcijām

Sastāvdaļas smilšu mīklai:

150 g miltu

100 g sviesta

50 g pūdercukura

1 olas dzeltenums

vaniļa

Pildījumam:

700 g svaigu ērkšķogu

150 ml ūdens

200 g cukura

60 g cietes

40 g notīrītu, rīvētu mandeļu

Bezē pagatavošanai:

3 olu baltumi

150 g cukura

Pasniegšanai:

pūdercukurs

1. Sviestu sagriež gabaliņos. Izsijā miltus, pa vidu uztaisa iedobīti, kurā ieliek sagrieztos sviesta gabaliņus, pūdercukuru, olu dzeltenumus un vaniļu. Ar dakšiņu vai pirkstiem samīca viducīša sastāvdaļas, pievieno nedaudz miltu no malām un samaisa. Ar lāpstiņu pārliek atlikušos miltus no malām uz vidu un rūpīgi samaisa.

2. Ar rokām samīca no mīklas vienmērīgu masu un izveido no tās bumbiņu. Mīklu nevajag mīcīt pārāk ilgi, citādi tā sabirs. Ja nekādi neizdodas izveidot bumbiņu, var pievienot 1-2 ēdamkarotes auksta ūdens. Mīklu ievieto folijā un ieliek ledusskapī uz 1 stundu.

3. Apkaisa ar miltiem dēlīti un uz tā izrullē mīklu 2 mm biezumā. Izliek mīklu cepampannā ar 26 cm diametru, atstājot maliņas uz augšu aptuveni 3 cm augstumā. Ar dakšiņu sabaksta. Uzklāj uz mīklas cepampapīru, tad uzber uz mīklas zirņus un ieliek ledusskapī uz 30 minūtēm.

4. Izcep mīklu pusgatavu 200 grādos 10 minūtes. Tad noņemt zirņus un papīru.

5. Nomazgā ērkšķogas, attīra no kātiņiem. Pagatavo cukura sīrupu. Pievienot tam ogas un vārīt uz lēnas uguns 15 minūtes. Rotāšanai izņemt kādas 15 ogas un turpināt pārējās vārīt 5 minūtes. Pārējās ogas izberž caur sietu. Sulu vēlreiz uzvāra. Aukstā ūdenī ieber cieti un pieliek ērkšķogu sulai. Nedaudz atdzesē.

6. Pievieno mandeles ar sagatavoto sulu, uzklāj masu mīklai un nolīdzina augšiņu.

7. Pagatavo bezē – olu baltumus sakuļ ar cukuru, līdz veidojas bieza masa.

8. Bezē masu pilda konditorejas maisiņā un uz pīrāga veido bezē zvaigznītes, kuru vidū liek ērkšķogas. Cep cepeškārsnī 190 grādos aptuveni 20 minūtes, līdz veidojas brūngana krāsa. Gatavo kūku izņem no formas, apkaisa ar pūdercukuru.

Recepte no maxoness.blogspot.com

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+