Mobilā versija
+3.5°C
Sabīne, Sarma, Klaudijs
Pirmdiena, 5. decembris, 2016
19. augusts, 2014
Drukāt

Mājās taisīts iesala kvass


Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida

(2 litri dzēriena)

• 300 g iesala ekstrakta

• 200 g cukura

• 10 g svaiga rauga

• 2 g apiņu

Apiņiem uzlej 100 ml verdoša ūdens un uz lēnas uguns vāra pusstundu, tad atdzesē un izkāš. Pa to laiku gatavo kvasa dzērienu – uzvāra divus litrus ūdens, pievieno cukuru un pielej iesala ekstraktu. Samaisa un liek atdzesēties līdz +25 °C, tad pievieno raugu un apiņu novārījumu. Raudzē 12 stundu un pēc tam strauji atdzesē. Vislabāk garšos mazliet atdzesēts (+15 °C) iesala kvass.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+