Mobilā versija
-0.3°C
Meta, Sniedze
Piektdiena, 2. decembris, 2016
9. maijs, 2014
Drukāt

Māmiņdienas kūka ar ogām. Īpaši gards pārsteigums (1)

Publicitātes fotoPublicitātes foto

Gatavojoties pavasara sirsnīgākiem svētkiem – Māmiņu dienai – “Rimi” veselīgas ēšanas kustības “Aikāgaršo” šefpavārs Normunds Baranovskis aicina ikvienu savu mammu svētkos pārsteigt ar pašu ceptām un gardām kūkām. Tā ne tikai būs īpašs pārsteigums mammai, bet arī patīkams našķis ikvienam svētku viesim.

Pagatavošanas laiks: 2 stundas
Porcija: 6 cilvēkiem

Nepieciešams

Pamatnei
Žāvētas aprikozes – 120 g
Žāvētas dzērvenes – 120 g
Lazdu rieksti – 200 g
Kūkas forma – diametrs 19 cm

Krēmam
Olas – 2 gab.
Brūnais cukurs – 130 g
Apelsīns – 1 gab.
Želatīns – 8 g
Filadelfijas siers – 400 g

Dekoram
Svaigas vai saldētas ogas – 300 g

Pagatavošana

Samal riekstus, žāvētas aprikozes un dzērvenes. Iegūto masu ieklāj kūkas formā, veido pamatni.

Atdali olu baltumus no dzeltenumiem. Baltumus sakul stingrās putās, bet dzeltenumiem pievieno cukuru un kul līdz izveidojas bieza, krēmīga masa

Izspied apelsīna sulu un pievieno tai želatīnu. Pagaidi, kamēr želatīns uzbriest, tad sakarsē, pievieno olu dzeltenumus un vēlreiz sakul.

Olu dzeltenumu masai pievieno Filadelfijas sieru un iecilā olu baltumus

Krēma masu lej formā un liec ledusskapī vismaz uz 1 līdz 1,5 stundu, lai sastingst

Kūku pasniedz dekorētu ar svaigām vai saldētām ogām

Aikāgaršo padoms!
Ja nav pieejams gana jaudīgs blenderis, riekstus ieber dvielī un sasmalcini sitot ar smagāku priekšmetu, bet žāvētos augļus sakapā ar nazi

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. Ko nozīmē “publicitates foto”? To, ka foto aizgūts no interneta dzīlēm un nebūt nav teikts, ka atbilst receptē minētajam ēdienam.

Draugiem Facebook Twitter Google+