Foto – Aija Geida

Kēksi pielīp pie papīra formiņām kā pankūkas… 0

“Nopirku papīra formiņas kēksiem. Uz iepakojuma rakstīts, ka tās piemērotas cepšanai līdz +220 °C temperatūrā, taču man izcepās nevis kēksi, bet izplājušās un pie papīra pielipušas pankūkas. Kāpēc tā? Varbūt mīkla nebija pareizi sagatavota?” 
Anita B. Skultē

Reklāma
Reklāma
VIDEO. Ovācijas un neviltota sajūsma! Dons iekļūst Eirovīzijas finālā 7
Krievijas drošības iestādēm “mati stāvus”. No kara atgriežas atbrīvotie cietumnieki – tos nevar savaldīt
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 68
Lasīt citas ziņas

Papīra formiņām mēdz būt dažāda kvalitāte, un, ja tie ir ķīniešu ražojumi, dažreiz kēksiņi patiešām nedaudz pielīp pie papīra. Tā var gadīties arī tad, ja kēksa masā ir maz taukvielu. Gatavojot liesos kēksiņus, ieteicams formiņas izsmidzināt ar eļļu – lielveikalu eļļu plauktos var atrast šādus smidzinātājus par 5–7 eiro.

Savukārt tas, kāpēc kēksi cepot izplūst, vairāk atkarīgs nevis no receptes un izvēlētā kēksa veida, bet gan no paša papīra. Plānam papīram nav pa spēkam noturēt kēksu, kad siltuma ietekmē mīkla sāk celties uz augšu. Var izlīdzēties, saliekot kopā vairākas papīra formiņas (neizmantotās var noņemt un lietot vēlreiz), taču nereti arī tas nelīdz. Patiesībā šīs papīra formiņas paredzēts likt kēksu metāla vai silikona veidnēs, nevis cepšanai uz pannas. Tām vairāk ir vizuālais un higiēniskais efekts, ja vēlaties kādu pacienāt – notiesājot kēksu, pirksti būs tīri.

CITI ŠOBRĪD LASA

Jāpiebilst, ka ikdienā papīra formiņas nav veiksmīgs risinājums – ilgstošā laika periodā sanāk dārgi, jo īpaši, ja pērk profesionāļiem domātās. Daudz lētāk ir iegādāties silikona veidnītes, tās kalpos gadiem ilgi un ātri atmaksāsies.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.