Mobilā versija
-2.6°C
Evija, Raita, Jogita
Sestdiena, 3. decembris, 2016
18. jūlijs, 2013
Drukāt

Kēksi pielīp pie papīra formiņām kā pankūkas…

Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida

“Nopirku papīra formiņas kēksiem. Uz iepakojuma rakstīts, ka tās piemērotas cepšanai līdz +220 °C temperatūrā, taču man izcepās nevis kēksi, bet izplājušās un pie papīra pielipušas pankūkas. Kāpēc tā? Varbūt mīkla nebija pareizi sagatavota?” 
Anita B. Skultē

Papīra formiņām mēdz būt dažāda kvalitāte, un, ja tie ir ķīniešu ražojumi, dažreiz kēksiņi patiešām nedaudz pielīp pie papīra. Tā var gadīties arī tad, ja kēksa masā ir maz taukvielu. Gatavojot liesos kēksiņus, ieteicams formiņas izsmidzināt ar eļļu – lielveikalu eļļu plauktos var atrast šādus smidzinātājus par 5–7 eiro.

Savukārt tas, kāpēc kēksi cepot izplūst, vairāk atkarīgs nevis no receptes un izvēlētā kēksa veida, bet gan no paša papīra. Plānam papīram nav pa spēkam noturēt kēksu, kad siltuma ietekmē mīkla sāk celties uz augšu. Var izlīdzēties, saliekot kopā vairākas papīra formiņas (neizmantotās var noņemt un lietot vēlreiz), taču nereti arī tas nelīdz. Patiesībā šīs papīra formiņas paredzēts likt kēksu metāla vai silikona veidnēs, nevis cepšanai uz pannas. Tām vairāk ir vizuālais un higiēniskais efekts, ja vēlaties kādu pacienāt – notiesājot kēksu, pirksti būs tīri.

Jāpiebilst, ka ikdienā papīra formiņas nav veiksmīgs risinājums – ilgstošā laika periodā sanāk dārgi, jo īpaši, ja pērk profesionāļiem domātās. Daudz lētāk ir iegādāties silikona veidnītes, tās kalpos gadiem ilgi un ātri atmaksāsies.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+