Mobilā versija
Brīdinājums +2.0°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
3. marts, 2014
Drukāt

Veģetārā pica ar šampinjoniem un mocarellu (1)

Foto - Fotolia.comFoto - Fotolia.com

meat pizza with vegetables at the table

Nepieciešams

Picas mīkla (pirkta gatava vai pašgatavota)
0,5 glāzes tomātu mērces vai kečupa
1 bumba mocarellas siera
50 g parmezāna siera
100 šampinjonu
2 tomāti
1 paprika
1 ēdamkarote olīveļļas

Pagatavošana

1. Šai picai derēs arī veikalā pirkta mīkla, bet, ja vēlies pagatavot to pati, mīklai vajadzēs pusglāzi kefīra ar zemu tauku saturu, 1/3 ēdamkarotes augu eļļas, 2 ēdamkarotes cukura, 1 tējkaroti sāls, 1,5 ēdamkaroti miltu un 0,5 tējkaroti sodas. Mīklu iejauc un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.

2. Gatavo pildījumu. Svarīga ir tomātu mērces izvēle. Var izmantot kečupu, bet vislabāk mērci pagatavot pašai. Mērcei vajadzīgs tomāts, kuru pārlej ar verdošu ūdeni, sablendē un pievieno kaltētas garšvielas: baziliku, raudeni vai vienkārši itāliešu garšvielu maisījumu. Var izmantot arī tomātu pastu, kurai pievieno tās pašas garšvielas.

3. Dārzeņus, sēnes un mocarellu sagriež mazos salmiņos. Cieto sieru sarīvē uz rupjas rīves.

4. No ledudusskapja izņem mīklu vai izmanto atkausētu gatavo picas mīklu. Izrullē apļa vai taisnstūra formā; izveido maliņas.

5. Mīklu pārziež ar tomātu mērci. Uzliek mocarellu, pēc tam – dārzeņus un sēnes. Pārber rīvēto cieto sieru. Beigās apslaka ar olīveļļu.

6. Picu liek līdz 190 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep 15-20 minūtes.

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. Attēlā redzamā pica neatbilst receptē minētajai

Draugiem Facebook Twitter Google+