2005. gadā dzimušie – izmantojiet iespēju apceļot Eiropu! Var pieteikties uz 36 000 bezmaksas kartēm, tikai atlase jāiztur 6

4. oktobrī Eiropas Komisija izsludināja iniciatīvas “DiscoverEU” rudens pieteikšanās kārtu, kas dos iespēju 36 000 jauniešu saņemt bezmaksas ceļošanas karti, lai iepazītu Eiropu.

Reklāma
Reklāma
Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
VIEGLAIS TESTS. Ja nevari atbildēt 100% pareizi uz šiem jautājumiem, tad tu neesi pārāk gudrs
RAKSTA REDAKTORS
“Kad sāku rādīt slaidus par Ukrainu, redzēju, ka vairāki skolēni novērsa skatienu…” Pieredzes stāsts par krievvalodīgajiem jauniešiem 264
Lasīt citas ziņas

Šajā kārtā pieteikties var līdz trešdienai, 18. oktobrim plkst. 12.00. Lai iegūtu ceļošanas karti, jaunieši tiek aicināti pieteikties Eiropas Jaunatnes portālā, atbildēt uz pieciem viktorīnas jautājumiem un vienu papildjautājumu.

Atlasi izturējušajiem kandidātiem, kas dzimuši laikā no 2005. gada 1. janvāra līdz 31. decembrim, laikposmā no 2024. gada 1. marta līdz 2025. gada 31. maijam būs iespēja līdz pat 30 dienām ceļot pa Eiropu.
CITI ŠOBRĪD LASA

Pieteikumus var iesniegt jaunieši no Eiropas Savienības valstīm un programmas “Erasmus+” asociētajām trešām valstīm, proti, Islandes, Lihtenšteinas, Ziemeļmaķedonijas, Norvēģijas, Serbijas un Turcijas.

Dalībnieki varēs iepazīt 2023. gada janvārī izveidoto Jaunā Eiropas “Bauhaus” maršrutu.

Tā mērķis ir iedvesmot jauniešus viņu galamērķa izvēlē un vairot izpratni par to, cik svarīgi Eiropas Savienības veidošanā ir principi “pievilcība, ilgtspēja, kopība”.

Kopš 2018. gada vairāk nekā 1 miljons jauniešu ir izmantojuši iespēju pieteikties 248 000 ceļošanas karšu saņemšanai.

Pēdējā aptaujā par savu ceļošanas pieredzi 72 % aptaujāto apgalvoja, ka tas bijis viņu pirmais ceļojums ar vilcienu ārpus dzīvesvietas valsts. Daudziem tā bijusi pirmā reize, kad viņi ceļo bez vecākiem vai citiem pavadošiem pieaugušajiem, un lielākā daļa no viņiem norādīja, ka viņi kļuvuši patstāvīgāki.

Aptaujā atklājās, ka “DiscoverEU” ietvaros gūtā pieredze viņiem sniegusi plašāku izpratni par citām kultūrām un Eiropas vēsturi.
Uzlabojušās arī viņu svešvalodu prasmes.

Vairāk nekā divas trešdaļas dalībnieku atzina, ka bez “DiscoverEU” atbalsta viņi nebūtu varējuši atļauties samaksāt par ceļošanas karti.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.