
“Snikers” batoniņi latviešu gaumē 0
“Šie snikerīši gan garšo, gan izskatās teicami! Būtiski tas, ka arī to gatavošana nav sarežģīta vai laikietilpīga. Recepte noteikti iedzīvosies mūsu ģimenes recepšu grāmatā,” komentē Lība Smildziņa.
Lība iesaka: “Bērni noteikti priecātos, ja šādus batoniņus viņiem ieliktu pusdienu kastītē līdzi uz skolu saldajam ēdienam. Tie būs pareizā izvēle arī svētku galdam – tādus gatavošu savai dzimšanas dienai.”
Sastāvdaļas:
180 g cepumu “Selga”;
120 g sviesta;
40 ml piena;
200 g konfekšu “Gotiņa”;
2 saujas sāļo zemesriekstu;
200 g piena šokolādes.
Kā pagatavot?
Izkausē 80 g sviesta. Cepumiem pievieno kausēto sviestu un smalki samaļ. Masu liek formā, nopresē, atdzesē. Katlā izkausē konfektes “Gotiņa”, klāt lejot pienu. Konfekšu masai pievieno zemesriekstus un samaisa. Riekstu masu lej virs cepumiem, atstāj dzesēties. Izkausē šokolādi, kam pievienoti 40 g sviesta. Lej pāri zemesriekstu masai. Atdzesētu kārtojumu sagriež batoniņos.