Straupes pienotavas Jāņu siers.
Straupes pienotavas Jāņu siers.
Foto: Valdis Semjonovs

7 neparastu un gardu ēdienu receptes, ko pagatavot no Jāņu siera: no zupas līdz pildītām aprikozēm 0

Avots: Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Kas notiek ar krūtīm, ja sieviete atsakās no krūštura valkāšanas? 15
Kokteilis
Nauda nāk! 3 zodiaka zīmes, kurām jūlijs būs šī gada finansiāli visienesīgākais mēnesis
Vai tavā telefona numurā ir šādi cipari? Pārbaudi – tie var nest tev veiksmi
Lasīt citas ziņas

Katru gadu vasaras saulgriežos Latviju ar savu burvību ieskauj mūsu tautiskie svētki Jāņi un pa saules ceļu atripo Jāņu siers.

Nenoliedzami, vispopulārākais, ar visbagātāko vēsturi, ES Garantēto tradicionālo īpatnību reģistrā iekļautais, tātad Eiropas izlases produkts. Apaļš, dzeltens ritulītis, kas smaržo pēc piena un vasaras, simbolizējot auglību un mīlestību, daudzinot Latviju.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pēdējos gados Jāņu siers arvien biežāk ieripo kulinārijā un konditorejā. Šo faktu apstiprina gardie ēdieni, kurus gatavoja Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma skolotāja Inese Bedeice. Viņa izmantoja AS Jaunpils pienotava ražoto Jāņu sieru, kas pērn tautas balsojumā novērtēts kā visgardākais un ir Latvijas siera karaļa titula cienīgs.

“Lielisks siers! Garša un struktūra tieši tāda, lai Jaunpils Jāņu siers iederētos gan skaistās platēs, gan zupās, sacepumos, desertos,” atzīst Inese Bedeice.

Siera kluba vadītāja Vanda Davidanova vērtē šādi: “Senču dotā dzīves gudrība, tradīcijas, nacionālā virtuve ir nezūdošas vērtības. Cik vien ilgi būs saule un zeme, tik ilgi mūs baros Jāņu siers!”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.