Reuters/LETA

Latvijas vēstniecības pārstāve Zviedrijā: Cilvēki ir satraukti un interesējas par situāciju Stokholmā 12

Pēc šodien Stokholmā notikušās traģēdijas Latvijas vēstniecībā Zviedrijā ir vērsušies vairāki satraukti Latvijas valstspiederīgie, un arī pašiem vēstniecības darbiniekiem patlaban ir satraukums, aģentūrai LETA pastāstīja Latvijas vēstniecības Zviedrijā konsulārā amatpersona Vineta Zeimane.

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
“Mums nav kur iet! Noslēgšot gāzi un ūdeni!” Ogrē daudzīvokļu ēku atzīst par bīstamu un iedzīvotājiem nekavējoties liek pamest mājas 150
TV24
“Mēs ceram uz taisnību!” Sabiedrība sašutusi par soda apmēru ārstam, kura dēļ mira jauna sieviete 50
Dronu uzbrukumi naftas pārstrādes rūpnīcām Krievijā ir panākuši neiedomājamo – pasaules lielākajai naftas valstij sāk pietrūkt benzīna
Lasīt citas ziņas

Viņa apliecināja, ka vēstniecības darbinieki strādā un seko līdzi jaunumiem, tai skaitā cenšas palīdzēt un atbildēt uz Latvijas valstspiederīgo jautājumiem par situāciju Zviedrijas galvaspilsētā.

“Ir zvanījuši Latvijas valstspiederīgie un jautājuši, kā lai tiek uz lidostu, tāpat komunicējam sociālajos medijos,” norādīja Zeimane.

CITI ŠOBRĪD LASA

Konsulārā amatpersona sacīja, ka Stokholmas ielas šovakar ir ļoti noslogotas, jo daudzi cenšas tikt ārā no pilsētas centra.

Latvijas vēstniecība Zviedrijā šobrīd gaida jaunākās ziņas no Zviedrijas policijas un uzsver, ka pagaidām nekādu sīkāku informāciju par valstspiederīgajiem Stokholmā nav iespējams sniegt.

Ārlietu ministrijas rīcībā pašreiz nav informācijas par incidentā cietušiem Latvijas valstspiederīgajiem

Konsulārajā reģistrā reģistrējušies Latvijas valstspiederīgie ir apzināti un atrodas drošībā. Ja pilsoņiem ir nepieciešama palīdzība, viņi var zvanīt Latvijas vēstniecībai Zviedrijā pa tālruni: + 46 8 7006301 vai uz Konsulārā departamenta tālruni ārkārtas situācijām Rīgā: +371 26 33 77 11, vai rakstīt e-pastu uz [email protected]. Ja atrodaties Stokholmā, Ārlietu ministrija aicina paziņot tuviniekiem, ka atrodaties drošībā, izmantojot īsziņas, e-pastu vai sociālos tīklus.

Ārlietu ministrija aicina ceļotājus no Latvijas, kuri atrodas vai tuvākajā laikā plāno doties uz Stokholmu, sekot līdzi aktuālajai informācijai Latvijas un Zviedrijas plašsaziņas līdzekļos par drošības situāciju Stokholmā un iespējamiem pārvietošanās ierobežojumiem.

Stokholmā piektdien kādā lielveikalā, kas atrodas parasti ļaužu pilnā gājēju ielā, ietriekusies kravas automašīna, nogalinot vismaz trīs cilvēkus, ziņo Zviedrijas Radio. Faktu, ka ir bojāgājušie, apstiprinājusi arī Zviedrijas Drošības policija (“Säpo”), piebilstot, ka ir arī liels skaits ievainoto, ziņo LETA. Policija trauksmes zvanu saņēmusi īsi pirms plkst.15 (pirms plkst.16 pēc Latvijas laika).

Autofurgons, kuru uzbrucējs ietriecis pūlī, pieder alusdarītavai “Spendrups”, un uzņēmums jau paziņojis, ka spēkrats iepriekš piektdien ticis nolaupīts, kamēr tā vadītājs izkrāvis alu pie kāda restorāna.

Reklāma
Reklāma

Tiek ziņots par vienu aizturēto.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.