AS”Smiltenes piens” siers.
AS”Smiltenes piens” siers.
Foto – Karīna Miezāja

Atsakās no mākslīgajām piedevām 32


“Bālo sieru pircējs neizvēlas, viņa galvā ir iesēdies uzskats, ka sieram ir jābūt iedzeltenam,” teic SIA “Latvijas piens” ražošanas vadītāja Agija Mūrniece. “Latvijas piens” jau patlaban un arī turpmāk izglītības un veselības aprūpes iestādēm paredzēto ‘Holandes’ un ‘Krievijas’ šķirnes sieru ar tauku saturu līdz 45% ražos bez beta karotīna, vairumtirdzniecībā un mazumtirdzniecībā pircēji aizvien varēs pirkt dzeltenāku šajā uzņēmumā ražoto sieru.

Reklāma
Reklāma
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis”
TV24
“Neaiciniet atpakaļ, ja jūs nezināt, vai šeit būs darbs!” Jaunietis pabeidzis augstskolu Anglijā, bet Latvijā nevar atrast darbu
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 86
Lasīt citas ziņas

Arī a/s “Smiltenes piens” valdes priekšsēdētāja Ilze Bogdanova teic, ka uzņēmums siera ražošanā izmanto vien dabīgo krāsvielu. I. Bogdanova uzsver patlaban izveidojušos pretrunu Ministru kabineta noteikumos: “Pretruna ir starp noteikumiem, kas regulē zaļo iepirkumu, Zaļo karotīti un noteikumiem par uzturlīdzekļiem skolās un ārstniecības iestādēs. Zaļās karotītes shēmā ir atļauts izmantot annato, bet Ministru kabineta noteikumos nr. 172 – nav atļauts. Kāpēc tad vajadzīga Zaļā karotīte?”

SIA “Neo” pārdod pārtikas piedevas, pie kurām pieder arī siera ražotāju izmantotais beta karotīns. “Cilvēks vispirms ēd ar acīm,” teic SIA “Neo” Pārtikas nodaļas vadītāja Indra Rūsiņa-Bedre. Viņa uzsver – dabā atsevišķi šās vielas nav, tā ir savienojumā ar citām vielām. Beta karotīnam ir dabiska izcelsme. Arī dažās citās Eiropas valstīs nav atļauti sieri ar krāsvielām,” teic uzņēmēja.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.