Foto – Matīss Markovskis

Akmeņplekstes fileja ar ceptu dārzeņu kārtojumu 0

PAGATAVOŠANA

Filejas iesāla, pārslaka ar eļļu, liek ar ādu uz leju pannā, kas izklāta ar pergamentu, un cep aptuveni 3 minūtes. Pēc tam aptuveni 10 minūtes (atkarībā no filejas biezuma) vēl nogatavina 165 grādos cepeškrāsnī.

Reklāma
Reklāma
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 5
Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 31
Viedoklis
Linda Tunte: “Es dzeru, lamājos, gāžu politiķus un eju prom no darba”
Lasīt citas ziņas

Tomātus, sīpolus, cukīni un baklažānu sagriež vienādās plānās, apmēram 2 milimetru ripiņās. Tās kārto uz cepešplāts gareniskā, glītā rindā, liekot ripiņas citu pie citas šādā secībā: baklažāns, sīpols, cukīni un tomāts. Liek nākamo kārtu, kamēr slāņmijā saliktas visas sagrieztās šķēles. Kārtojumu pārslaka ar eļļu un uzkaisa sāli un piparus, virsū liek timiāna zariņus. Cep krāsnī 180 grādu temperatūrā aptuveni 15 minūtes.

Svaigu ziedkāpostu smalki sarīvē un izmanto dekorēšanai un kā piedevu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sulu, kas izdalījusies no zivs cepšanās laikā, nolej un sakuļ kopā ar citrona sulu un baltvīnu. Zivi un dārzeņu kārtojumu liek uz šķīvjiem, pārslaka ar sakulto mērci.

Pavāra piebilde

Šādus dārzeņus franči dēvē par ratatuju (ratatouille). Tas palika prātā no jaukās animācijas filmas Gardēdis, tāpēc nolēmu tieši šādi pagatavot piedevas zivij. Ja ziedkāpostu vai sparģeli sarīvē uz smalkās rīves, mainās garša, tā ir ļoti sulīga un garda piedeva.

Konsultants DĀVIS KANCĀNS, restorāna Klīversala šefpavārs

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.