Foto: Shutterstock

Amerikāņu iecienītais deserts: aromātisks un ļoti garšīgs ķirbju pīrāgs ar kanēli 8

Ķirbju pīrāgs ar kanēli ir viens no iecienītākajiem amerikāņu desertiem, kas īpaši bieži tiek gatavots tieši rudenī. Šis našķis izdodas nereāli gards, ja vien tiek izvēlēts pareizais ķirbis – salds un nogatavojies!

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas:

Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija
TV24
Vai rudenī tiks palielinātas pensijas? Saeimas deputāts par plānotajām izmaiņām pensiju aprēķinā
Viedoklis
Krista Draveniece: Puikam norauj bikses, meitai neļauj pačurāt. Kādi briesmoņi strādā mūsu bērnudārzos? 115
Lasīt citas ziņas

• Kviešu milti – 400 grami
• Sviests – 200 grami
• Vistu olas – 3 gab.
• Ķirbis – 900 grami
• Cukurs – 200 grami
• Saldais krējums (30%) – 200 ml
• Kanēlis – pēc garšas
• Vanilīns – pēc garšas
• Sāls – pēc garšas

Pagatavošana:

1. Dziļā bļodā caur sietu ieber miltus. Pievieno mazliet sāli. Pievieno gabaliņos sagrieztu sviestu, kas ir istabas temperatūrā, taču nav šķidrs. Visu ar rokām kārtīgi samīca viendabīgā masā. Atsevišķā traukā sakuļ 1 olu un pievieno klāt šai masai. Vēlreiz visu kārtīgi samīca – tā, lai nav kunkuļu. Mīklu samīca ritulī, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī nostāvēties uz vismaz 30 līdz 50 minūtēm.

CITI ŠOBRĪD LASA

2. Notīra ķirbi, izņem tam sēklas. Sagriež mīkstumu kubiņos. Ielej katlā, pielej nedaudz ūdens un tik ilgi sutina, kamēr tas ir pavisam mīksts un ir izvārījies liekais šķidrums. Ar blenderi samaļ ķirbi pavisam viendabīgā masā.

3. Pēc tam šai masai pievieno saldo krējumu, divas olas un cukuru, pieber kanēli pēc garšas un vajadzības (piemēram 3 ēdamkarotes), vanilīnu – pēc garšas. Visu kārtīgi ar mikseri saputo.

4. Uz galda uzklāj palielu loksni cepamā papīra, uzliek mīklu uz tā un virsū – vēl vienu cepamā papīra loksni. Kad mīkla atrodas pa vidu, ņem mīklas rulli un kārtīgi izrullē mīklu līdz tā kļūst plakana un viendabīga. Ņem loksnes nost un mīklu liek apaļas formas cepampannā(vidēji 30 cm diametrā). Pēc pannas formas sagriež cepamo papīru un ieklāj virs mīklas. Tai virsū uzber, piemēram, pupas (vai jebko citu, kas dod papildus svaru un nepiedeg) – tā, lai tiek nosegta visa mīkla. Šāds svars ļaus cepoties mīklai “nekāpt” uz augšu. Liek cepties līdz 190 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī aptuveni 15 minūtes.

6. Pēc tam izņem pannu no cepeškrāsns un ielej iekšā ķirbja masu līdz pat pannas augšpusei. Liek atpakaļ cepeškrāsnī cepties aptuveni uz 50 līdz 55 minūtēm.

Brīnišķīgi aromātiskais un gardais pīrāgs ir gatavs!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.