Foto – Kevin Demari, www.gourmet.com

Savukārt ĀM Ekonomisko attiecību un attīstības sadarbības politikas departamenta Attīstības sadarbības politikas nodaļas vadītāja Anda Grīnberga sacīja, ka projekts ir saņēmis augstu punktu skaitu un nav pilnibā noraidīts, taču nepietiekamā finansējuma un lielā projektu pieteikumu skaita dēļ vairāki labi projekti šogad netiks realizēti, tomēr var pretendēt uz finansējumu nākamajos gados. 9

Viņa arī norādīja, ka projekti tiek veidoti ar mērķi nodot Latvijas kā partnervalsts pieredzi Gruzijā, Ukrainā un tālāk – Centrālāzijas valstīs. “Tā sadarbība ar Latviju [šīm] valstīm ir dažādās jomās, respektīvi, jomās, kas ir noteiktas šīm valstīm kā prioritātes, piemēram, reformas reģionālajā attīstībā, veselībā, sociālajā jomā un tajā skaitā arī lauksaimniecības jomā,” sacīja Grīnberga, piebilstot, ka šogad projektiem bija atvēlēts salīdzinoši neliels atbalsts – 70 tūkstoši eiro, bet iesniegtais projektu skaits krietni pārsniedza iespējas tos īstenot.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos 25
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 3
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot
Lasīt citas ziņas

Grīnberga arī atzīmēja, ka ĀM strādā pie tā, lai šim mērķim katru gadu ĀM finansējums tiktu palielināts, bet tas notiek lēnām un pamazām.

Vienlaikus viņa piebilda, ka Zemkopības ministrijas un citas organizācijas interesē pieredzes plašāka nodošana valstīm, tāpēc ĀM aktīvi meklē iespējas Eiropas Savienības (ES) fondu finansējumu piesaistei, lai varētu realizēt lielākus projektus.


LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.