“Džems”, restorāns, bārs, kura īpašnieks ir bārmenis Jānis Žīgurs, bet šefpavārs – Ingus Zandbergs. Ernesta Birznieka Upīša iela 20a. 29/10/2015 foto: Dainis Bušmanis/Latvijas Avīze
“Džems”, restorāns, bārs, kura īpašnieks ir bārmenis Jānis Žīgurs, bet šefpavārs – Ingus Zandbergs. Ernesta Birznieka Upīša iela 20a. 29/10/2015 foto: Dainis Bušmanis/Latvijas Avīze
Daiņa Bušmaņa foto

Biskvīta un vārītā krēma kūka ar ogām 1

KĀ GATAVOT.

Olu dzeltenumus saputo ar cukuru, iemaisa miltus, izveidojot viendabīgu masu. Atsevišķā traukā saputo olu baltumus ar šķipsniņu sāls un iecilā dzeltenumu masā. Pievieno biešu sulu un uzmanīgi samaisa. Šauj 18 grādus karstā cepeškrāsnī (bez ventilatora), cep 30 min. Lai pagatavotu vārīto krēmu, olas dzeltenumus maisot sasilda kopā ar cukuru. Pienu uzkarsē (bet neuzvāra!), un, turot katliņu uz lēnas uguns, ātri iemaisa olas dzeltenumu masā. Pievieno kartupeļu cieti, kas nedaudz atšķaidīta ar ūdeni, un vēl brīdi pakarsē, līdz masa sabiezējusi.

Reklāma
Reklāma
Krimināls
VIDEO. “Bēdz prom!” Kārsavā iereibusi kompānija bēg no policijas un smejas par vadītāja nonākšanu policijas rokās 43
Krievija uzbrūk Ukrainai ar “brīnumieroci”. Ar to varētu tikt galā tikai F-16 144
TV24
“Viņi ir gatavi uz visādām neģēlībām.” Kas mudinātu Putinu pieņemt lēmumu uzbrukt NATO?
Lasīt citas ziņas

Pirmajā kārtā formā ieklāj ar biešu sulu iekrāsoto biskvītu, otrajā – vārīto krēmu, trešajā – atkal biskvītu. Uz 4 līdz 6 stundām ievieto ledusskapī. Griež gabaliņos vai ar formiņu izspiež apaļus kūkas gabaliņus. Dzērvenes savāra ar cukuru, pievienojot nedaudz vasabi. Mērci pievieno biskvīta un vārītā krēma kūkai. Kārto uz deserta trauka kopā ar vietējām ogām.

Gatvoja restorāna “Džems”  šefpavārs Ingus Zandbergs