“Džems”, restorāns, bārs, kura īpašnieks ir bārmenis Jānis Žīgurs, bet šefpavārs – Ingus Zandbergs. Ernesta Birznieka Upīša iela 20a. 29/10/2015 foto: Dainis Bušmanis/Latvijas Avīze
“Džems”, restorāns, bārs, kura īpašnieks ir bārmenis Jānis Žīgurs, bet šefpavārs – Ingus Zandbergs. Ernesta Birznieka Upīša iela 20a. 29/10/2015 foto: Dainis Bušmanis/Latvijas Avīze
Daiņa Bušmaņa foto

Biskvīta un vārītā krēma kūka ar ogām 1

KĀ GATAVOT.

Olu dzeltenumus saputo ar cukuru, iemaisa miltus, izveidojot viendabīgu masu. Atsevišķā traukā saputo olu baltumus ar šķipsniņu sāls un iecilā dzeltenumu masā. Pievieno biešu sulu un uzmanīgi samaisa. Šauj 18 grādus karstā cepeškrāsnī (bez ventilatora), cep 30 min. Lai pagatavotu vārīto krēmu, olas dzeltenumus maisot sasilda kopā ar cukuru. Pienu uzkarsē (bet neuzvāra!), un, turot katliņu uz lēnas uguns, ātri iemaisa olas dzeltenumu masā. Pievieno kartupeļu cieti, kas nedaudz atšķaidīta ar ūdeni, un vēl brīdi pakarsē, līdz masa sabiezējusi.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Tuvojas lielas pārmaiņas: šo 4 zodiaka zīmju pārstāvji 23. jūnijā saņems Visuma sūtītu dāvanu 5
Sieviete izsaukta uz policiju pēc tam, kad aizdeva veikala “Maxima” klienta karti svešiniekiem
“Tas būs sliktāk nekā Covid pandēmija un Putins kopā!” Irāna draud spert soli, kas var novest visu pasauli pie cenu satricinājuma 1
Lasīt citas ziņas

Pirmajā kārtā formā ieklāj ar biešu sulu iekrāsoto biskvītu, otrajā – vārīto krēmu, trešajā – atkal biskvītu. Uz 4 līdz 6 stundām ievieto ledusskapī. Griež gabaliņos vai ar formiņu izspiež apaļus kūkas gabaliņus. Dzērvenes savāra ar cukuru, pievienojot nedaudz vasabi. Mērci pievieno biskvīta un vārītā krēma kūkai. Kārto uz deserta trauka kopā ar vietējām ogām.

Gatvoja restorāna “Džems”  šefpavārs Ingus Zandbergs

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.