Foto: Wiktory/SHUTTERSTOCK

Gardās franču pankūciņas Crepes Suzette 0

Sastāvdaļas

• 120 g kviešu miltu

• 250 ml saldā krējuma

• 150 ml piena

• 2 olas

• 1 ēdamkarote pūdercukura+sāls

• smalki rīvēta apelsīna miziņa

Mērcei:

• 4 apelsīnu sula

• 1 citrona sula

• 120 g cukura

• 100 g nesālīta sviesta

• 3 ēdamkarotes apelsīnu liķiera

• 1,5 ēdamkarotes konjaka

Pagatavošana

Miltus sajauc ar cukuru un sāli. Pakāpeniski iemaisa krējumu un pienu.

Reklāma
Reklāma
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 5
Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 31
Viedoklis
Linda Tunte: “Es dzeru, lamājos, gāžu politiķus un eju prom no darba”
Lasīt citas ziņas

Pievieno olas un apelsīna miziņu. Masai ļauj uzbriest vismaz stundu.

Cep ļoti plānas – kā papīra lapa – pankūkas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Lai pagatavotu mērci, pannā izkausē cukuru, līdz tas sāk karamelizēties. Pakāpeniski pievieno augļu sulu un pārējās mērces sastāvdaļas.

Vāra, līdz sāk biezēt.

Pankūkas mērcē sīrupā un kārto uz šķīvja. Tad pārlej konjaku un aizdedzina.

Recepti ieteikusi pavāre Astrīda Čeppe.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.