Foto – Shutterstock

Čaklās saimnieces Inas Frīdbergas meloņu kūka 0

Biskvīta pamatne top šādi: 3 olām pieber 3 ēd. k. cukura, vaniļu un saputo stingrās putās. Pieber 3 ēd. k. miltu un uzmanīgi samaisa. Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos.

Reklāma
Reklāma
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 5
Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 31
Viedoklis
Linda Tunte: “Es dzeru, lamājos, gāžu politiķus un eju prom no darba” 85
Lasīt citas ziņas

Krēmam ņem 1,5 glāzes sablendētu meloņu (vai arbūzu), 25 g želatīna, 500 ml saldā krējuma. Ja melones nav pārāk saldas, sablendētajai putriņai pieber cukuru un pēc garšas citronskābi. Saputo saldo krējumu ar cukuru un vaniļu. Meloņu putriņai pievieno izkausētu želatīnu un visu rūpīgi iemaisa saputotajā krējumā. Formu izklāj ar pārtikas plēvi, apakšā ieber kubiņos sagrieztus melones gabaliņus. Virsū lej krēmu, nolīdzina. Visu noslēdz ar biskvīta kārtu, ko viegli piepresē. Pārklāj ar pārtikas plēvi un uz 4 stundām ieliek ledusskapī. Pirms mielošanās noņem pārklāto plēvi un kūku uzmanīgi izgāž uz paplātes. Griež gabaliņos un mielojas.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.