Desmit kabalas sefiroti 5

Ikvienai reliģijai un garīgajam virzienam ir sava mācība par ercenģeļiem. Piemēram, ebreju mistiskajā kabalas mācībā minēti desmit sefiroti – galvenie dievišķās enerģijas kanāli, un universu veido un vada desmit dievišķie atribūti, katrs no tiem “atplaukst kā gaismas roze, savām ziedlapiņām atsedzot spārnotu stāvu”.

Reklāma
Reklāma
“Karu ir sākušas abas divas valstis.” Stepaņenko un Švecovas atbildes par karu Ukrainā saniknojušas Latvijas sabiedrību 21
Kokteilis
Kura slavenība ir dzimusi tavā zodiaka zīmē: noskaidro, kā tu vari iekarot slavu
RAKSTA REDAKTORS
Linda Tunte: 15.maijam ir jābūt brīvdienai – tā ir daudz svarīgāka diena par daudzām citām 24
Lasīt citas ziņas

Sefirotu vārdi ir abstrakcijas: Pamats, Spožums, Mūžība, Skaistums, Spēks, Labvēlība, Zināšanas, Viedums, Izpratne un Kronis. Tie izvietojušies kokā. Pakājē stāv eņģelis Sandalfons, neskatoties uz to, ka augums sniedzas cauri visam universam un tas ir garāks par “piecsimt gadu ilgu ceļojumu”. Sandalfons ir sargeņģelis. Citi eņģeļi ir Samaēls – Ļaunais eņģelis (dēvēts arī par Sātanu vai Luciferu), kas zaigo dārgakmeņos; Zafkiēls – Apceres eņģelis; Rafaēls – Dievišķais dziednieks; Gabriēls, kas pārvalda Garīgo viedumu; un Mihaēls – Debesu Pulku pavēlnieks. Kabalistiskais eņģelis ir arī Fanuēls jeb Dievišķais vaigs.

Pašā smailē atrodas Metatrons, – to ielenc vētras, pērkoni, viesuļi un zibeņi. Viņam ir septiņdesmit divi spārni un neaptverami daudz acu. Viņa skropstas ir no zibens, kauli – no gailošām oglēm, cīpslas un miesa – no liesmām. Bet pāri visam valda visaptveroša mistiska Dieva apcere – tik bezgala tāla, ka neviens pat nav spējīgs iztēloties, kāds tas patiesībā ir.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.