
Grūbu salātu recepte ar grilētiem dārzeņiem – sātīgi, vienkārši un garšo pēc vasaras 0
Zemnieciskas grūbas satiekas ar dūmakainiem grilētiem dārzeņiem, veidojot siltu, barojošu un gleznaini gardu ēdienu, kas iemieso vasaras garšu. Grūbu recepte no @edamskaisti.
Sastāvdaļas:
1. 200 g Kotiņi vidējās pērļu grūbas;
2. 100 g fetas siera;
3. 2 paprikas;
4. 1 mazs cukini;
5. Sarkanais sīpols;
6. Ķiploku saimīte;
7. Eļļa dārzeņu apslakstināšanai (izmantoju Kotiņu rapšu eļļu;
8. Sauja rukolas;
9. Sāls, pipari, 1/2 citrona garnēšanai.
Pagatavošana:
1. Grūbas noskalo, un liek vārošā sālsūdenī (1:3), vāra 5 minūtes, tad liek vāku un turpina vārīt vēl 10 minūtes (uz mazas uguns).
2. Dārzeņus sagriež, liek uz cepamā papīra, apslaksta ar eļļu, pārber ar sāli, pipariem un cep 200 grādos zeltainus (20-25 min).
3. Bļodā liek rupji sagrieztu rukolu, grūbas, saceptos dārzeņus un fetas sieru, pārslaksta ar citrona sulu, izmaisa un pasniedz (bauda gan siltus, gan aukstus).