Publicitātes foto

Rīga 1

Ar devīzi “Lieldienas ieripo Miera ielā” 19. martā no plkst. 12 līdz 17 Rīgā, Miera ielā, notiks Lieldienu ieskandināšanas svētki, kurā aicināti piedalīties lieli un mazi pilsētnieki un pilsētas viesi. Pasākumā varēs spēlēt spēles, krāsot olas, šūpoties, iepirkt ledusskapja saturam lauku labumus un internacionālo virtuvju gardumus, izsmalcināts rokdarbu tirdziņš, baudīt burgerus un austeres, zīmēt, līmēt un baudīt pavasari.

Reklāma
Reklāma
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos 28
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 7
Lasīt citas ziņas

20. martā uz Lielās dienas svinēšanu aicina Latvijas Folkloras biedrība. Plkst. 6 – 8 notiks Lielās dienas saullēkta sagaidīšana Arkādijas parkā, mazgāšanās Mārupītē, kas tek pret rītiem, putnu dzīšana, Saules sagaidīšana ar dziesmām, pēršanās ar pūpolu vai plaucētu bērzu zariem, šūpoļu kāršana un citi tradicionālie rituāli auglības, veselības un skaistuma nodrošināšanai.

Plkst. 13 – 16 Lielās dienas svinēšana Līvu laukumā ar šūpoļu pušķošanu un šūpošanos, Lieldienu dziesmām un apdziedāšanos, olu krāsošanu, sišanos un ripināšanu, kā arī spēlēm, rotaļām un sadancošanu. Svētku noskaņai palīdzēs līdzi paņemtie pūpolu un izplaukušie bērzu zari, kārklu šautriņas, vilnas dzīpari, dzērvenītes, kā arī krāsainas dzijas pīnītes šūpoļu rotāšanai un, protams, krāsotas olas, kas domātas gan ziedošanai šūpolēm, zīlēšanai, sacensībai, gan pašu ēšanai, gan citu cienāšanai un dāvināšanai par šūpoļu kārumu un šūpošanu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Svētkos piedalās – Rīgas folkloras kopas Grodi”, “Dandari”, “Garataka”, “Berendejka”, “Iļjinskaja pjatņica”, Katlakalna folkloras kopa “Rāmupe”, Bārbeles folkloras kopa “Tīrums”.

20. martā plkst. 11 Kultūras un tautas mākslas centra “Ritums” filiāles pagalmā, Laimdotas ielā 42, notiks Lielās dienas pasākums “Lieldieniņu daudzinot”. Pasākumu vadīs tautas mūzikas grupa “Teikas muzikanti”, kuri apmeklētājiem pastāstīts par gadskārtu godu svinēšanu, konkrētāk – par to, kas jādara Lielajā dienā.

Visiem pasākuma “Lieldieniņu daudzinot” apmeklētājiem kopā ar “Teikas muzikantiem” un folkloras kopu “Grodi” būs iespēja ne tikai dziedāt, dejot un iet rotaļās, bet arī uzzināt kas ir nozīmīgākās Lielās dienas tradīcijas. Katram būs iespēja piedalīties olu krāsošanā ar dabīgajiem materiāliem, un iesaistīties kopīgajā lielās olas dekorēšanā, kā arī papīra olu krāsošanā. Notiks olu ripināšanas sacensības, kuras vadīs tautas lietišķās mākslas studija “Dzīne”. Tas vēl nav viss – pasākuma apmeklētāji būs aicināti pārbaudīt savu atjautību mīklu minēšanā. Visu pasākuma laiku viesiem būs pieejama silta tēja un apaļie plāceņi.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.