Foto – Shutterstock.com

Pateikt “paldies” savam vīrietim par visu, ko viņš dara, un piedot tēvam par to, ko viņš neizdarīja 1


Zanda

Tēva, kurš mani atbalstītu, lolotu un sargātu, man nav bijis. Tā vietā diemžēl pazīstu cilvēku, kurš neskaitāmas reizes ir sāpinājis manu mammu, māsu un mani. Tā iemesls – pagalam vienkāršs. Atkarība.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
7 pārsteidzošas lietas, ko par jums atklāj apģērba krāsa
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 15
Kadirovam daudz nav atlicis – viņš mirst. Čečenijas līdera nāve var ievilkt Putinu jaunā karā 144
Lasīt citas ziņas

Tēva trūkuma dēļ es jau agri iemācījos neizrādīt savas bailes un vājumu, uzņēmos rūpes par jaunāko māsu un reizēm arī par mammu. Esmu bezgala pateicīga savai mātei par viņas pārcilvēcisko spēku, mūs ar māsu pēc šķiršanās uzaudzinot vienai, kā arī apzinos, ka ir pienācis laiks rast sevī spēju piedot tēvam par visu, ko viņš mums nodarījis, taču šobrīd tam vēl neesmu gatava.

Tā vietā es toties nekad neaizmirstu pateikt “paldies” un novērtēt savu vīru, kurš ir ļāvis manī atdzimt ticībai, ka laimīga laulība ir iespējama un var pastāvēt arī citāds ģimenes modelis, krasi atšķiroties no bērnībā piedzīvotajiem konfliktiem, bailēm un pārestībām.

CITI ŠOBRĪD LASA

Man nemitīgi vajag, lai viņš saka, ka mani mīl un esmu skaista
Dana

Bērnībā biju īsts neglītais pīlēns, taču manu pieaugšanu un izskata izmaiņas diemžēl neredzēja tēvs, kurš mūs ar mammu pameta citas sievietes dēļ, kad man bija desmit gadu. Tā nu es izaugu ar kompleksiem, bailēm no komunikācijas ar pretējo dzimumu un zemu pašapziņu. Pat nezinu, kāpēc tas viss tā izvērtās, taču esmu pārliecināta, ka, ja man līdzās būtu bijis tēvs, kurš apgalvotu, ka esmu pati skaistākā pat ar visām brillēm un zobu platīti, es ticētu tam, ko šobrīd saka mans spoguļattēls.

Jā, šobrīd esmu simpātiska, kopta un šķietami veiksmīga sieviete, taču ticības sev man trūkst. No tā reizēm nākas ciest manam draugam, jo nemitīgi alkstu dzirdēt, ka esmu mīlēta, skaista un vajadzīga. Protams, ar viņa gādību, rūpēm un mīlestību man ir izdevies sev noticēt mazliet vairāk nekā agrāk, taču šī ir problēma, ar ko man noteikti nāksies strādāt vēl ilgus gadus. Lai kā es censtos sev iegalvot pretējo, krīzes situācijās bieži vien sevī dzirdu balsi, ka saka – tu neesi gana laba un skaista, tāpēc arī tiki atstāta…

Alkstu pēc sarunām, novērtējuma un klātbūtnes
Ilona

Lai gan esmu pašpietiekama, mīļotā vīrieša klātbūtne man ir ļoti svarīga. Tā kā man bērnībā nebija iespējas savus pārdzīvojumus, sajūtas un jaunatklātās zināšanas uzticēt tēvam, kuru nekad neesmu redzējusi, vīrieša ieinteresētība manā ikdienā un manis teiktajā man šobrīd ir ļoti svarīga.

Es alkstu pēc kopīgi pavadīta laika, patiesas intereses un saturīgas komunikācijas. Tā ļauj man justies vērtīgai un saistošai. Tas, protams, nereti rada augsni gluži liekiem strīdiem, man bez pamata apvainojoties uz savu partneri par viņa iniciatīvas trūkumu uzsākt sarunu, taču saprotu, ka problēma ir tikai un vienīgi manā galvā.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.